Ilon Mask, Elon Musk

Lažni nalozi pauzirali dogovor: Mask neće preuzeti Twitter dok se problem ne riješi

Podijeli

Milijarder Ilon Mask izjavio je da je dogovor o preuzimanju Twittera trenutno pauziran, a razlog su lažni nalozi na toj društvenoj mreži.

“Dogovor sa Twitterom je privremeno obustavljen, čekaju se detalji koji će provjeriti proračun da spam i lažni nalozi na ovoj društvenoj mreži zaista čine pet odsto korisnika”, napisao je Mask na Tviteru.

NASTAVAK TEKSTA ISPOD TVITA:

Akcije Twittera su pale za 11 odsto prije otvaranja američkih berzi nakon ovog tvita, dok je Tesla dobila čak 4,9 odsto, prenio je Bloomberg.

Uprava Twittera prihvatila je nedavno ponudu najbogatijeg čovjeka na svijetu, Ilona Maska, vrijednu da za 44 milijarde dolara postane vlasnik te kompanije.

Mask je najavio promjene na ovoj mreži, ali i pokrenuo rasprave o slobodi govora na jednoj od najvažnijih internet platforma.

Na svom Twitter profilu najavio je ublažavanje ograničavanja sadržaja, kao i brisanje lažnih naloga.

“Sloboda govora je osnova funkcionalne demokratije, a Twitter je digitalni gradski trg na kome se raspravlja o pitanjima od vitalnog značaja za budućnost čovječanstva. Takođe želim da ga učinim boljim nego ikad tako što ću uvesti nove funkcije”, naveo je Mask.