Lidl Market

Lidl Crna Gora upisan u registar kompanija: Kada možemo očekivati prve supermarkete?

Podijeli

Kompanija Lidl Crna Gora zvanično je upisana u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS), zvaničnu bazu podataka kompanija koje posluju u državi.

Zapravo je riječ o preimenovanju kompanije MMS Properties Solutions, koja je u prethodnom periodu već kupila prve nekretnine u Podgorici za njemački lanac supermarketa, čiji je dolazak u Crnu Goru zainteresovao kompletnu javnost.

Dolazak velikog Lidla posebno je značajan u periodu rastuće inflacije i potrošači očekuju da će nova, jaka konkurencija uticati na pad cijena, prije svega hrane.

Prema CRPS-u, osnovna djelatnost kompanije Lidl Crna Gora je “kupovina i prodaja vlastitih nekretnina” a raspolaže ukupnim kapitalom od 6,5 miliona eura. Osnivač kompanije je njemački WE-International Zweite GmbH, osnivač Lidla i u susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje se takođe očekuje skori početak poslovanja.

MMS Properties Solutions je u januaru 2022. kupio zemljište u podgoričkom naselju City kvart za 3,7 miliona eura.

Prema dosadašnjim najavama, prvi supermarketi Lidla u Crnoj Gori bi trebalo da budu otvoreni do kraja 2023. godine. Predstavnici kompanije su zajedno sa njemačkim ambasadorom razgovarali sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem, ali nakon sastanka nije bilo konkretnih informacija o detaljima poslovanja ni o datumima kada bi Lidl i gdje trebalo da otvori svoje prve prodavnice. Čitaj više

Ranije je saopšteno da bi Lidl mogao otvoriti lanac od 20-ak radnji širom Crne Gore i otvoriti oko 1.000 novih radnih mjesta. Čitaj više

Ako ste propustili:

Milatović: Lidl stiže 2023, otvaraju 20 prodavnica i logistički centar