City Mall Podgorica

Izraelski Big preuzeo City Mall, sada je na meti Capital Plaza

Podijeli

Kompanija CEE Big, ogranak izraelskog Big Shopping Centers, preuzeo je nedavno podgorički šoping centar City Mall, saznaje portal Investitor.

Kupoprodajna cijena nije poznata, ali se pretpostavlja da je višestruko manja od 95 miliona eura, koliko je Big platio za preuzimanje susjednog Delta City-ja. Plan je da se dva šoping centra spoje u jedinstvenu organizacionu cjelinu i posluju kao retail park, kazao je izvor Investitora.

CEE Big je 1. juna i zvanično upisan kao 100-procentni vlasnik City Malla, a preuzeli su i kontrolu nad firmom Delta M, koja gazduje istoimenim šoping centrom.

Preduzeće Big MNE je 30. maja upisano u Centralni registar privrednih subjekata, sa osnovnom djelatnošću “Iznajmljivanje vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanje njima”. Potpuni vlasnik firme je CEE Big sa sjedištem u Holandiji.

Na meti i Capital Plaza

Izraelska kompanija bi uskoro mogla da preuzme i Capital Plazu, veliki rezidencijalno-poslovni centar u Podgorici, na istom bulevaru na kojem se nalaze Delta i City Mall.

To je nagovijestio počasni konzul Crne Gore u Tel Avivu Nimrod Rinot. On je za RTCG najavio da će tokom ove godine izraelske firme u Cnoj Gori investirati više od 200 miliona eura te da je “vodeća izraelska kompanija u završnoj fazi pregovora oko kupovine Capital Plaze”, što uključuje i investicione planove.

“Kada je riječ projektima o kojima se pregovara ili su sada potpisani, mislim da govorimo o tome da ce samo u 2022 godini izraelske kompanije u Crnu Goru investirati više od 200 miliona eura, što Izrael stavlja u poziciju jednog od najvećih, ako ne i vodećeg investitora ove i sljedeće godine. Pored toga, vjerujem da će biti još investicija. Zapravo, već znam za to”, kazao je konzul.

Comments are closed.