Big Shopping Centers, Big CEE

Izraelski BIG u crnogorske nekretnine uložio više od 150 miliona eura

Podijeli

Izraelska Big CEE grupacija koja je nedavno preuzela najveći šoping mol u državi, u posljednjih pest mjeseci je u kupovinu nekretnina uložila više od 150 miliona eura, a njihova investicija će omogućiti otvaranje 300 novih radnih mjesta, kazao je na otvaranju šoping centra BIG Fashion gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

“U Podgoricu je stigao jedan veliki međunarodni brend. Kompanija Big je u proteklih šest mjeseci u kupovinu nekretnina investirala preko 150 miliona eura, što dovoljno govori o tome koliko vjeruju u Podgoricu i Crnu Goru, kao i o njihovoj viziji razvoja našeg grada i njihove kompanije. Posebno mi je drago zbog toga što će njihova investicija omogućiti otvaranje 300 radnih mjesta u dogledno vrijeme, zato smatram da je ovo veliki dan za sve nas, neki će dobiti nove brendove uskoro na ovom mjestu, neki će dobiti šansu da rade, a svi mi skupa i kao grad i kao država dobijamo puno”, kazao je Vuković.

Kako je rekao, ovu investiciju smatra još jednim vrijednim doprinosom unaprijeđenju jednih sjajnih odnosa između Izraela i Crne Gore,

“Mi ćemo kao gradska uprava biti dobri domaćini našim prijateljima iz Izraela. Želim da kažem i to da će ove godine Crnu Goru posjetiti preko 50.000 turista iz ove države, što dovoljno govori o tome da se oni lijepo i bezbjedno osjećaju kod nas”, kazao je Vuković.

On se posebno zahvalio počasnom konzulu Izraela, Nimrodu Rinotu, na podršci prilikom realizacije ovog projekta.

Iz Glavnog grada su saopštili da poznata izraelska kompanija širom Centralne i Istočne Evrope, posjeduje preko 60 velikih tržnih centara, i njena tržišna vrijednost je preko 3,5 milijardi eura.

Pored mola Delta city, kompanija BIG je, tokom proteklih 6 mjeseci postala vlasnik City Mall i Capital Plaze.