McDonalds

McDonald’s večeras zatvara sve restorane u BiH

Podijeli

Svjetski lanac brze hrane McDonald’s večeras (petak, 30. decembar 2022.) će prestati s radom u BiH i do daljnjeg zatvoriti svoje restorane u Sarajevu i Mostaru.

Ukupno će se zatvoriti pet restorana jer je McDonald’s imao tri restorana u Sarajevu i dva u Mostaru. Navedeni restorani će do večeras biti otvoreni za kupce, a već sutra neće otvarati vrata.

Ova vijest sigurno će rastužiti brojne ljubitelje brze hrane koja se sprema u McDonald’sovoj kuhinji. Ipak, ostaje nada da će problemi s licencom biti riješeni i da će se poslovanje nastaviti, piše Klix.

Zanimljivo da je McDonald’s sredinom decembra renovirao restoran u sarajevskom naselju Nedžarići, uvevši potpuno novi koncept i dizajn.

Prema neslužbenim informacijama, uprava McDonald’sa oduzela je licencu za poslovanje u BiH, prenosi portal Bljesak.info.

Vlasnik licence za McDonald’s je kompaniji Gliese 581g koja je prošle godine ostvarila prihode od skoro 18 milijuna KM (oko 9,2 miliona eura), ali je ostala dužna 1.2 milijuna KM (oko 255 hiljada eura) Raiffeisen banci, u čijem prostoru se kompanija nalazi.

Inače, prvi restoran McDonald’sa u Sarajevu otvoren je 20. jula 2011. godine, a prvi hamburger u tom restoranu je pojeo tadašnji gradonačelnik Alija Behmen.

BiH je tim otvaranjem restorana postala 118. zemlja u velikom prehrambenom lancu koji zapošljava milione ljudi.