Linkedin

LinkedIn dostigao milijardu korisnika

Podijeli

LinkedIn, društvena mreža usmjerena na poslovanje, u vlasništvu Microsofta, u srijedu je saopštila da sada ima više od milijardu članova i da dodaje više funkcija vještačke inteligencije (AI) za korisnike koji plaćaju pretplatu.

Prelazak granice od milijardu korisnika stavlja LinkedIn – gdje članovi otvaraju profil svog obrazovanja, radnog iskustva i profesionalnih vještina nalik na biografiju – u najviši nivo društvenih mreža koje uključuju rivale kao što su Facebook i Instagram.

Oko 80% članova prijavljuje se izvan Sjedinjenih Država, saopštila je kompanija.

LinkedIn ima besplatan nivo članstva, ali nudi i pretplate za dodatne usluge i opcije. Korisnici koji plaćaju pretplatu od 39,99 dolara mjesečno će dobiti nove AI funkcije koje daju preciznije rezultate u pretragama kandidata za posao.

Sistem takođe može preporučiti promjene profila kako bi korisnik bio konkurentniji za posao.

Alat je dizajniran da pomogne korisnicima da pređu “od onoga što je nekada bilo samo tražiti posao i osjećati se nesigurno do mogućnosti da ostvare ogroman napredak u samo jednoj posjeti sajtu”, rekao je Tomer Cohen, direktor proizvoda LinkedIn-a u intervjuu.

LinkedIn je u srijedu predstavio i dugme koje će sažeti dugačke postove u nekoliko ključnih tačaka prilagođenih svakom korisniku, dajući, recimo, prodajnom profesionalcu drugačiji uvid od, na primjer, berzanskom brokeru.

Reuters/Investitor