Zapošljava najveća mreža za zapošljavanje: LinkedIn u Dablinu otvara 800 radnih mjesta

Podijeli

Microsoftova poslovna društvena mreža LinkedIn saopštila je da će otvoriti 800 novih radnih mjesta u svom evropskom sjedištu u Dablinu.

Takav potez sugeriše da je zapošljavanje u Irskoj i dalje snažno, uprkos planiranom izlasku susjedne Britanije iz Evropske unije i usporavanju globalnog ekonomskog rasta, ocjenjuje agencija Reuters a prenosi B92.

Kalifornijski LinkedIn, koji ima više od 630 miliona članova širom svijeta, saopštio je da će novozaposleni biti smješteni u novom razvojnom centru te kompanije u Dablinu, koji treba da bude završen do kraja sljedeće godine.

Evropska komisija je u avgustu 2016. naložila Irskoj da povrati 13 milijardi evra od kompanije Apple zbog nezakonitog poreskog aranžmana, koji je toj kompaniji omogućio nepravednu prednost, što je u suprotnosti sa pravilima EU o državnoj pomoći.

Ta odluka Komisije, međutim, nije uticala na usporavanje povećanja radnih mjesta u multinacionalnim kompanijama u Irskoj, gdje je broj novih radnih mjesta prošle godine porastao rekordnim tempom.

Facebook je u januaru najavio da će u Dablinu ove godine zaposliti još 1.000 ljudi, a američki proizvođač softvera, Salesforce takođe je objavio da će otvoriti 1.500 radnih mjesta u narednih pet godina.