Zoran Milovanović, MTEL CEO izvršni direktor

Zoran Milovanović je novi izvršni direktor Mtel-a

Podijeli

Kompanija MTEL od juče ima novog izvršnog direktora Zorana Milovanovića, saopšteno je iz kompanije.

Nakon završenih studija Elektrotehnike na Univerzitetu u Beogradu, karijeru započinje u Telekomu Srbija gdje je radno angažovan na liderskim pozicijama u periodu od 1996. do 2016. godine.

Vršio je funkciju direktora u različitim sektorima Telekoma Srbija. Na funkciji direktora Sektora za eksploataciju i održavanje mreže upravljao je projektima od značaja na nivou Tekekoma Srbija, dok je kao direktor Sektora za multimedijalne usluge doprinio implementaciji najsavremenijih rješenja u toj oblasti. Sa pozicije direktora Sektora za zaštitu od fraud-a upravljao je, pored ostalog, razvojem i primjenom poslovnih procedura zaštite za sve telekomunikacione usluge u portfelju Telekoma Srbija.

Učestvovao je na nekoliko važnih projekata Telekoma Srbija među kojima se izdvajaju: izgradnja međunarodne mreže Telekoma Srbija, uvođenje IPTV-a u Srbiji, izgradnja mreže za distribuciju TV signala, Satelitske stanice Prilike u Ivanjici i mnogi drugi.

Od 2016. godine prelazi na poziciju Service Fraud menadžera u kompaniji Telenor Srbija.

Bogato radno iskustvo na liderskim pozicijama, uz poznavanje trendova telekomunikacija kao i razumijevanje regionalnog tržišta decembra 2019.godine kandidovalo ga je na poziciju Specijalnog savjetnika izvršnog direktora u kompaniji MTEL. Od 27. novembra 2023. godine je imenovan za Izvršnog direktora kompanije MTEL.

Iz kompanije MTEL ističu da su uvjereni da će njegovo bogato profesionalno iskustvo i poznavanje potencijala i prilika u kompaniji doprinijeti njenom daljem razvoju i uspjehu.