Aleksandar Anđušić, ProfitApp, Montenegroberza

U društvu najjačih kompanija: ProfitApp listiran na Montenegroberzi

Podijeli

Montenegroberza je dobila još jednog člana – ProfitApp, kompaniju koja upravlja istoimenom platformom za instant povrat novca nakon kupovine. To je bio povod za razgovor sa gospodinom Aleksandrom Anđušićem, direktorom ProfitApp International.

Razlog našeg razgovora je prije svega vijest da je vaša kompanija izlistana od strane Montenegroberze na slobodnom tržištu. To vas stavlja u rang sa najboljima: Elektroprivredom, Telekomom…

ANĐUŠIĆ: Hvala vam što nas upoređujete sa ovakvim igračima. Mi nijesmo još uvijek u tom rangu, ali imamo potencijal za rast, ne samo u Crnoj Gori i Balkanu. Postali smo dio većeg tržišta kada smo dobili Electronic Money licencu u Evropskoj Uniji. Razlog zbog koga nas je Montenegroberza izlistala u ovo poslovno društvo nije u našoj veličini već, rekao bih, leži u transparentnosti i profesionalnosti koju se trudimo da stalno podižemo na novi nivo.

Kako je ProfitApp uspio da implementira instant povrat novca nakon kupovine. Pretpostavljamo da je ovo veoma složen poduhvat?

ANĐUŠIĆ: Čitavu ideju zaista nije bilo lako sprovesti i program je, da bi omogućio ovu funkciju kao što je eWallet, morao biti redizajniran od početka. Ali da na prvom mjestu kažemo zašto smo uopšte odlučili da sve bude instant. Ti problemi, koje smo primijetili na tržištu, upravo su i pokrenuli razvoj Profitapp-a. Dotadašnji cash-back je zahtijevao višemjesečno čekanje i ispunjavanje složenih uslova da bi vam bodove pretvorili u mogućnosti. Takođe, nastala je jedna opšta stihija u kojoj je svaki trgovac razvijao sopstvenu loyalty lojalti aplikaciju samo za svoje korisnike. Niko nije razmišljao o tome da bi prosječan korisnik trebao da ima bukvalno na stotine aplikacija da bi koristio sve benefite koje nudi tržište, a to danas niko ne želi. Ljudi u ovoj opštoj gužvi traže jednostavne stvari koje daju trenutne efekte. ProfitApp je u tom smislu zaista revolucionarna aplikacija koja, kroz našu inovativnu tehnologiju i partnerske sporazume s trgovcima, omogućava korisnicima da odmah, bez čekanja, dobiju povrat novca na svoj račun nakon obavljenih transakcija. Dakle, to je prva ostvarena ideja – da sve bude jednostavno i trenutno. Zatim kao što smo rekli, naš eWallet nije smio da bude vezan samo za jednu banku ili merčanta već da funkcioniše na zaista širokom tržištu. Tako da vam, za hiljade trgovina, treba samo jedna jedina aplikacija koja radi besprekorno, jednostavno i trenutno. Da ne ulazimo u tehničke detalje, ovo razvijamo godinama i iza ove jednostavnosti stoji ozbiljan i metodično razvijan projekat.

ProfitApp se širi i najavljujete uvođenje digitalnog novčanika, nakon EU, i u zemlje Balkana? Koje konkretne koristi korisnici mogu očekivati od ovog digitalnog novčanika u odnosu na prethodnu ProfitApp aplikaciju?

ANĐUŠIĆ: Uvođenje ProfitApp-a u ovim zemljama donosi niz novih koristi korisnicima, uključujući brže i sigurnije transakcije, pristup još bogatijem ekosistemu trgovina i mogućnost korišćenja instant povrata novca. Korisnici će moći podizati novac sa bankomata, takođe ćemo im omogućiti funkciju izdavanja debitnih kartica kroz našu aplikaciju bez obzira koju banku koriste.

NASTAVAK INTERVJUA ISPOD FOTOGRAFIJE

Aleksandar Anđuđić, ProfitApp
Aleksandar Anđuđić, ProfitApp

ProfitApp je prepoznat od strane direktorijata za inovacije Crne Gore kao inovativno preduzeće.

ANĐUŠIĆ: Da, tako je. Projekat je zaista zanimljiv. Kroz primjenu vještačke inteligencije (AI), ProfitApp će pružiti personalizovane preporuke i usluge korisnicima, poboljšavajući njihovo iskustvo i optimizujući njihove finansijske navike. Uz poštovanje najviših standarda zaštite privatnosti korisnika, razvijamo AI sistem koji će koristiti podatke o ponašanju korisnika kako bi identifikovao trendove i preference svakog pojedinačnog korisnika i predložio samo njemu relevantne ponude i usluge. Ovo je sjajno i za naše partnere u trgovini jer će lako obavještavati upravo zainteresovane korisnike o svojim promocijama, akcijama, koncertima i slično i neće rasipati budžet ili iritirati svojim porukama.

Koje su dalje strategije rasta i širenja kompanije ProfitApp?

ANĐUŠIĆ: Ispunili smo uslove za širenje u EU. Registrovali smo se za početak u Sloveniji, Austriji, Mađarskoj i Hrvatskoj, a ostvarili smo licence i za sve ostale EU zemlje. To će, razumljivo biti naš prioritet. Franšizno poslovanje podrazumijeva i nalaženje partnera motivisanih da sa nama učestvuju u ovom biznisu. Kroz saradnju s partnerima i ulaganje u inovacije, nastavićemo da stvaramo vrijednost za naše korisnike i ostvarujemo pozitivan uticaj na globalnu fintech industriju. ProfitApp International je akcionarsko društvo. Svako ko prepozna mogućnosti ovog poslovnog sistema, može da postane dioničar i da sa nama hoda stazama sve unosnijeg fintech biznisa.

Da li je tržište EU zasićeno aplikacijama koje omogućavaju finansijske transakcije?

ANĐUŠIĆ: Da, i upravo u tome leži naša prednost. Naš fokus je na tome da svaki korisnik može lako pristupiti uslugama, obaviti transakcije i iskoristiti prednosti instant povrata novca, u što većem broju trgovinskih lanaca bez ikakvih poteškoća. Kroz pažljivo dizajniran korisnički interfejs i kontinuirano prikupljanje povratnih informacija od korisnika, nastojimo osigurati da ProfitApp bude prijateljski i pristupačan svima. To nam omogućava da nas korisnici zavole, a to je mnogo važnije od prilagođavanja zasićenim tržištima i drugim aplikacijama. ProfitApp je osmišljen kako bi pružio jednostavno i intuitivno korisničko iskustvo, na čitavom tržištu, bez obzira na tehničke vještine, iskustvo korisnika, ili bankovni status. Mi se, dakle, prilagođavamo korisniku i tako ostvarujemo pozitivan uticaj na tržište. Trgovci dobijaju efektan način za pridobijanje novih kupaca i marketinški alat. Efekti su pri tom potpuno mjerljivi kroz analitiku koju im omogućavamo.

Suočavate li se sa izazovom sigurnosti i zaštite podataka?

ANĐUŠIĆ: Oblast fintecha mora biti oblast visoke sigurnosti. Zato sarađujemo sa vodećim stručnjacima za cyber sigurnost kako bismo, ne samo redovno provjeravali i poboljšavali naše sigurnosne mjere, već i neprekidno implementirali najnovije tehnologije i standarde. Neophodno je sačuvati pouzdanost i integritet naše platforme da bi podaci naših korisnika bili sigurni i zaštićeni od bilo kakvih prijetnji ili zloupotreba. Na to nas obavezuju i sigurnosni standardi Evropske Unije.

Izvor:Promo sadržaj