Miodrag Kostić, MK Group
Kostić (Foto: Nebojša Babić)

Kostićeva kompanija uskoro objavljuje ponudu za Addiko

Podijeli

Kompanija Agri Europe Cyprus srpskog biznismena Miodraga Kostića objaviće ponudu za preuzimanje dionica Addiko Bank AG sa sjedištem u Beču sredinom maja.

Austrijska komisija za preuzimanje je objavila da će ponuda biti objavljena “ne ranije od 13. maja 2024. godine, a najkasnije do 16. maja 2024. godine”.

Agri Europe, sa sjedištem na Kipru, je 25. marta ove godine preuzimajući 10 posto dionica Addiko Bank najavio dobrovoljno pokretanje ponude za sticanje dodatnih 17 odsto udjela u banci.

Kompanija je imala rok da do 10. aprila obavijesti regulatora o svojoj ponudi. Rok je produžen do 24. aprila zbog kako je saopšteno “promijenjenih okolnosti” i potrebe da se u dodatnom pripremnom postupku procijeni nova vlasnička struktura Addiko Banke.

Agri Europe je, među ostalim, želio da pojasni da ne djeluje usklađeno sa srpskom Alta Pay Group koja je 28. marta objavila da je kupila 9,63 odsto Addiko banke i da ima opcijske ugovore s drugim dioničarima za povećanje udjela na 29,59 odsto.

Agri Europe najavio je otkup dionica Addika po cijeni od 17,5 eura po dionici. Trenutna cijena dionica banke na Bečkoj berzi je 18 eura.

Izvor:Bloomberg Adria