business, meeting, ceo, managers
Ilustracija (Foto: pressfoto, Freepik)

Simpozijum u Ulcinju: Računovođe i revizori o kvalitetu finansijskog izvještavanja

Podijeli

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) organizuje IX Međunarodni Simpozijum koji će biti održan u Ulcinju od 23. do 25. maja 2024. godine.

Događaj, koji će okupiti više od 300 učesnika, biće prilika da predstavnici računovodstveno/ revizorske struke daju odgovore na brojne izazove sa kojima se suočava crnogorska ekonomija.

Računovodstveno/ revizorska struka u Crnoj Gori treba posebnu pažnju da posveti nizu pitanja koja su od suštinskog značaja za kvalitet finansijskog izvještavanja. Shodno tome, učesnici ovogodišnjeg Simpozijuma će pokušati da daju odgovore na ova i mnoga druga aktuelna i relevantna pitanja.

U okviru drugog dana Simpozijuma (24.05.2024. godine), ISRCG u saradnji sa Centrom za reformu finansijskog izvještavanja (CFRR) Svjetske banke organizuje Nacionalnu koferenciju „Jačanje korporativnog upravljanja u Crnoj Gori: izvještavanje o održivosti i povećanje značaja uloge revizorskih odbora“.

Koferencija ima za cilj podizanje svijesti o okviru izvještavanja o korporativnoj izdrživosti, kako ojačati korporativno upravljanje, sa posebnim naglaskom na privredne subjekte u većinskom državnom vlasništvu.

Panelisti na ovogodišnjem simpozijumu biće prepoznati eksperti iz zemlje, regiona ali i zemalja Evropske unije.

Detaljne informacije možete pronaći na zvaničnoj web stranici ISRCG.