mastercard, kartice, platne kartice
Mastercard, ilustracija

Mastercard preuzima švedsku IT firmu

Podijeli

Mastercard je u utorak saopštio da je dogovoreno preuzimanje Minna Technologies, softverske kompanije koja korisnicima olakšava upravljanje njihovim pretplatama.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada se Mastercard i njegov glavni rival u platnoj mreži Visa ubrzano pokušavaju proširiti izvan svojih osnovnih poslova s kreditnim i debitnim karticama na tehnološke usluge, kao što su sajber bezbjednost, sprečavanje prevara i plaćanja putem banke, prenosi SEEbiz.

Mastercard je odbio da otkrije finansijske detalje transakcije koja je trenutno podložna regulatornom pregledu.

Gigant za plaćanja rekao je da će ugovor, zajedno s drugim inicijativama na koje se obvezao vezano uz pretplate, omogućiti korisnicima da pristupe svim svojim pretplatama u jednom prikazu – bilo unutar vaše bankarske aplikacije ili središnjeg “hub-a”.

Minna Technologies, sa sjedištem u Göteborgu u Švedskoj, razvija tehnologiju koja pomaže potrošačima da upravljaju pretplatama unutar svojih bankovnih aplikacija i web stranica, bez obzira na način plaćanja koji su koristili za svoje pretplate.

Kompanija je rekla da sarađuje s nekim od najvećih svjetskih finansijskih institucija danas u svijetu. Mastercard već smatra ključnim partnerom, kao i njegovog konkurenta Visu.

“Ovi timovi i tehnologie doprinijeće širem skupu alata koji pomažu u upravljanju odnosom trgovac-potrošač i minimizuju bilo kakve poremećaje u njihovom iskustvu”, rekao je Mastercard u objavi na blogu u utorak.

Potrošači danas često imaju gomilu pretplata kojima upravljaju na više usluga kao što su Netflix, Amazon i Disney Plus. Posjedovanje višestrukih pretplata može otežati njihovo otkazivanje jer potrošači mogu na kraju izgubiti pojam koje pretplate plaćaju i kada.

Mastercard je primijetio da to može imati negativan učinak na trgovce jer potrošači koji ne mogu jednostavno otkazati svoje pretplate na kraju zovu svoje banke kako bi zatražili blokadu plaćanja.