The Capital Plaza Podgorica, Business building
Ilustracija (Foto: Rajko Milić)

Najavljene nove investicije iz Turske

Podijeli

Procenat prisustva registrova nih, renomiranih turskih kompanija na domaćem tržištu, naročito poslednjih godina, ima tendenciju rasta, kazala je ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

Ona se danas, kako je saopšteno iz ministarstva kojim rukovodi, susrela s ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom.

Vukićević je navela da su realizovani, otvoreni i budući projekti, kao i prostor za potencijalnu saradnju na polju pružanja podrške kanalom tehničke ekspertize, u cilju unapređenja domaćih administrativnih kapaciteta i razmjene praksi koje su se pokazale dobrim, indikator dobrih bilateralnih odnosa “naše dvije zemlje”.

“Najavljene investicije iz inostranih privatnih sektora će, takođe, pospješiti rast obije ekonomije”, istakla je Vukićević.

Ambasador Kalkavan rekao je da Turska pruža punu podršku aktivnostima ovog resora, koji za prioritete vidi krupne infrastrukturne projekte od velikog značaja za region i Evropu.

Sastanak je, kako se navodi, bio prilika da se razmijene mišljenja vezana za sferalnu sliku stanja i aktivnosti iz resora Ministarstva saobraćaja.

Vukićević i Kalkavan (Foto: Ministarstvo saobraćaja)