Lidl
Lidl, ilustracija (Foto: Rajko Milić)

Lidl Crna Gora uvećao kapital na 36,5 miliona eura

Podijeli

Podgorička kompanija Lidl Crna Gora, koja će upravljati planiranim lancem marketa poznatog njemačkog diskontera, povećala je 7. oktobra upisani kapital na 36,5 miliona eura, saznaje portal Investitor.me.

To je uvećanje od čak 13 miliona u odnosu na dosadašnji iznos.

Ovo je drugo povećanje osnovnog kapitala crnogorskog Lidla u 2024, nakon što je u martu taj iznos povećan za dva miliona.

Prema registru kompanija, osnovna djelatnost kompanije Lidl Crna Gora trenutno je “kupovina i prodaja vlastitih nekretnina”, što znači da je sada fokusirana na obezbjeđenje lokacija za svoje trgovine i distributivni centar.

Ranije je saopšteno da bi Lidl mogao otvoriti lanac od 20-ak radnji širom Crne Gore i otvoriti oko 1.000 novih radnih mjesta. ČITAJ VIŠE Kompanija je i dalje u procesu kupovine nekretnina pa je neizvjesno kada će otvoriti prve markete.

Iz centrale Lidla u Njemačkoj ranije je portalu Investitor saopšteno da trenutno investira u moguće lokacije za prodavnice i logističke centre u Crnoj Gori.

Kompanija je kupila plac u Zeti za logistički centar a nezvanično je do sada obezbijedila nekretnine u 5 crnogorskih gradova.

AKO STE PROPUSTILI:

Lidl traži drugu lokaciju u Nikšiću, planiraju da krenu u makar sedam gradova istovremeno