Robert De Niro u četvrtak na Svetom Stefanu

Podijeli

“Mogućnosti u doba neizvjesnosti“ tema je četvrtog po redu Global Citizen Foruma koji se održava u Crnoj Gori na Svetom Stefanu 19. i 20. oktobra pod pokroviteljstvom Arton Capitala.

Budući da je svijet suočen s velikim spektrom rizika i neizvjesnosti, forum je postavljen da djeluje kao platforma za razmjenu informacija o identifikovanju novih mogućnosti ekonomske migracije i integracije, javlja CdM.

Premijer Duško Marković, glumac Robert De Niro, motivacioni govornik i pisac Robin Sharma, Manuel Barozo, Cherie Blair, Wesley Clark, Afrojack, Akon, Eve, Backstreet Boys, Swizz Beatz samo su neki od gostiju koji će se pridružiti Global Citizen Forumu na Svetom Stefanu u Aman resortu 19. i 20. oktobra.

Irina Bokova – direktor UNESCO-a samo je jedna od govornika koja je potvrdila glavnu ulogu u raspravi na temu globalnog obrazovanja o građanstvu za mir, održivi razvoj i ljudsko dostojanstvo.

Svako od ovih uticajnih ljudi podijeliće svoja iskustva u onom dijelu u kome su stručnjaci.

Između ostalih, raspravljaće se i na teme kao što su izazov globalizacije i privlačenje stranih ulaganja putem programa investitora za prebivalište i državljanstvo, uz korišćenje sredstava za stvaranje novih radnih mjesta i finansiranje vladinih projekata.

Kroz pažljivo planirane prezentacije, panel diskusije i pregovore, forum će dati mogućnost svim učesnicima da diskutuju.

Delegati koji učestvuju na ovogodišnjem forumu imaće ekskluzivnu priliku za susret i mrežu s predstavnicima vlasti, članovima kraljevskih porodica, stručnjacima iz industrije, finansijskim stručnjacima, svjetskim najpoznatijim motivacionim govornicima, filantropama, holivudskim zvijezdama i nekim od najbogatijih pojedinca na svijetu.

Očekuje se i prisustvo Gaston A. Browne-a – premijera Antigve i Barbude, pa će se raspravljati i o strašnim događajima uragana Irme koji je pogodio ova ostrva. U ovoj raspravi očekuje se i učešće glumca Robert de Nira, koji pomaže u publiciranju napora za prikupljanje sredstava za pogođena Karibska ostrva. Prikupljeni novac od aukcijske večeri otići će za pomoć obnove Antigve i Barbude.

José Manuel Barroso, bivši predsjednik Europske komisije, raspravljaće o promjenjivoj prirodi evropskog građanstva; dok će slavne osobe i muzičari, uključujući dobitnike nagrada Grammy nagrade Wyclef Jean, Eve, Akon i Afrojack, izvesti i pokazati univerzalnost muzike.

“Svijet svjedoči političkoj i ekonomskoj neizvjesnosti bez presedana. Tehnologija, novi načini komunikacija i mijenjajuća očekivanja preoblikuju živote ljudi. Društva i zajednice se samostalno organizuju i jedni sa drugima komuniciraju na potpuno nove načine. U posljednjih nekoliko mjeseci vidjeli smo dva najveća uragana na Karibima, dok je Katalonija razbijena političkim padom referenduma o nezavisnosti. Na ovogodišnjem forumu učinićemo kako da na pravi način razmišljamo o ovom novom poremećaju. Mi ćemo istražiti inicijative, praktične korake, vođstvo i velike odluke koje su potrebne da bi čovječanstvo procvjetao u doba nesigurnosti “, kaže Armand Arton, predsjednik Arton Capitala i osnivač Global Citizen Foruma.

U oba dana predviđene su panel diskusije, s tim što će 19. biti priređeno gala veče uz koncert Lauryn Hill članice grupe Fugees, dok će drugo veče na zatvaranju foruma održati performans svjetske zvijezde Eve, Afrojack, Akon i drugi.

Forum će se održati u jedinstvenom naselju Aman Sveti Stefan u kopleksu Vile Miločer, istorijskim nasleđem 15. vijeka koji danas služi kao ekskluzivna destinacija na Jadranu.

Spozori večeri su Aman, Adriatic Properties, Univarsal Capital Bank i hotel Maestral.