Usvojen program ekonomskih reformi do 2020. godine

Podijeli

Vlada Crne Gore usvojila je Program ekonomskih reformi za period 2018-2020. godina, kao najvažniji dokument u ekonomskom dijalogu sa Evropskom komisijom i zemljama članicama EU, a čiji je cilj održiv i inkluzivan ekonomski rast i poboljšanje kvaliteta života svih građana Crne Gore.

Koordinator radnog tima za izradu Programa ekonomskih reformi Nina Vujošević rekla je nakon sednice Vlade da Program sadrži makroekonomski okvir za srednjoročni period, kao i fiskalni okvir koji uključuje prateće mere fiskalne politike i agendu strukturnih reformi.

Ona je istakla da je strateški razvojni cilj definisan Programom ekonomskih reformi održiv i inkluzivan ekonomski rast koji će doprinijeti smanjenju razvojnog jaza između Crne Gore i EU.

“Cilj ovog programa je nadogradnja ili nastavak onog što smo definisali kao cilj u strateškim razvojnim dokumentima i u Programu ekonomskih reformi u prethodnoj godini, a to je održiv i inkluzivan ekonomski rast koji će doprinijeti smanjenju razvojnog jaza između Crne Gore i EU”, rekla je Vujoševićeva na konferenciji za novinare.

Prema njenim riječima, Program ekonomskih reformi doprineće bržem rastu bruto domaćeg proizvoda po glavi stanovnika.