Zakerberg priznao: Napravio sam svaku moguću grešku, vjerovao pogrešnim ljudima

Društvena mreža Facebook proslavila je nedavno 14. rođendan, a njen osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg osvrnuo se tim povodom na sve ono što je u međuvremenu naučio.

„Imao sam 19 godina kada sam osnovao Facebook, i tada nijesam imao pojma šta radim. Nijesam znao ništa o građenju globalnih internet servisa“, napisao je Zakerberg u postu na Facebooku, prenosi B92.

„U narednih nekoliko godina napravio sam svaku grešku koju možete da zamislite. napravio sam desetine tehničkih grešaka i donio veliki broj loših odluka. Vjerovao sam pogrešnim ljudima i postavio talentovane ljude na pogrešne pozicije. Propustio sam važne trendove i drugima djelovao sporo. Lansirao sam proizvod za proizvodom bez uspjeha na tržištu“, dodao je on u svojevrsnoj ispovijesti.

Zakerberg je istakao da njegov put još traje i da ima još mnogo toga da nauči kako bi uspješno zbližio i poboljšao svijet.

„Usmjeravanje na taj problem će uvijek biti naša snaga, i upravo je to ono na šta ćemo se fokusirati ove godine“, rekao je.

Ova popularna društvena platforma danas ima 1,4 milijarde dnevnih korisnika i 2,1 milijardu mjesečnih aktivnih korisnika.

Vrijednost Fejsbuka danas iznosi skoro 550 milijardi dolara.

februar 12, 2018 at 2:17 pm