Španska Melia otvara hotel u Petrovcu

Podijeli

Jedna od najvećih španskih hotelskih grupa, Meliá Hotels International, najavila je skoro otvaranje prvog hotela pod tim brendom u Crnoj Gori.

Hotel Melia Budva biće lociran u Petrovcu, opština Budva, imaće 114 soba, bazene, sunčališta, dječje klubove, više kuhinja ali i posebnu ugostiteljsku uslugu “The Level”, kompanijski brend koji podrazumijeva superior sobe i niz ekskluzivnih sadržaja za goste koji traže vrhunski nivo usuge.

U kompanjskom saopštenju dostavljenom portalu Investitor, navodi se da je Grupa odlučila da dođe u Crnu Goru jer je ta destinacija jedna od najbrže rastućih u svjetskom turizmu.

“Hotel će raditi pod markom Meliá Hotels & Resorts i nalazi se u Opštini Budva, drevnom gradu na Jadranu koji su osnovali Grci u 5. vijeku, a koji se često poređuje s popularnim gradom Dubrovnikom. Budva nije samo jedna od najvećih kulturnih atrakcija u zemlji, već nudi i neke od najboljih plaža u Crnoj Gori, uključujući i one poznate na tirkiznim vodama Petrovca, rastuće porodično turističko odredište i dom budućnosti Meliá Budva, koji će biti otvoren ovog ljeta”, navodi se u dopisu.

Izvršni potpredsjednik i glavni izvršni direktor Meliá Hotels International, Gabriel Eskarer, ocijenio je da je za kompaniju otvaranje novog hotela “prirodan iskorak u rastu kompanije na tržištima na kojima naši brendovi imaju veliki potencijal da dodaju vrijednost zahvaljujući našem uspjehu”.

“Vrlo smo ponosni što možemo dodati ovaj veličanstveni hotel u naš portfelj i nastaviti da jačamo naše vođstvo na Mediteranu”, istakao je Eskarer.

O grupaciji

Meliá Hotels International, S.A. (bivši Sol Meliá) je španski lanac hotela koji je 1956. godine osnovao Gabriel Escarer Juliá u Palma de Majorci.

Kompanija je sada jedan od najvećih španskih operatora turističkih odmarališta i 17. najveći hotelijer u svijetu.

Kompanija je u Španiji tržišni lider u sektoru rizorta i u urbanim hotelima.

Hotelski lanac trenutno upravlja s 374 hotela u 40 zemalja na 4 kontinenta pod brendovima Meliá, Gran Meliá, Meliá, Paradisus, Innside by Meliá, TRYP by Wyndham, Hoteli Sol i Club Meliá.

Comments are closed.