Kotor konačno dobija prvi veći hotel s pet zvjezdica

Podijeli

Crnogorsko-estonska firma CG Hotel gradiće hotelsko-turistički kompleks sa pet zvjezdica u Kotoru, na ekskluzivnoj lokaciji nekadašnjeg URC-a, saznaje portal Investitor.

Time će Kotor nakon više decenija dobiti prvi hotel s pet zvjezdica i to na lokaciji gdje je bio prvobitni hotel “Fjord”, a koji je srušen u katastrofalnom zemljotresu 1979. godine.

Stari hotel Fjord

Hotel će imati 120 soba a za njegovu gradnju i opremanje, investitor, Baltic International Trading iz Estonije uložiće oko 40 miliona eura.

“Trenutno vodimo pregovore sa nekoliko vodećih međunarodnih hotelskih operatera dok istovremeno na izazovnom arhitektonskom projektu radi tim arhitekata, konzervatora i stručnjaka za očuvanje kulturne baštine, na čelu s uglednim arhitektonskim biroom Business Art iz Milana, koji je u Crnoj Gori učestvovao u izradi projekata Porto Montenegro, Capital Plaza, Hilton, tržni centar Kamelija, hotel Vardar itd, kako bi sve bilo u skladu sa protokolima UNESCO-a te kako bi dobili prvorazredni hotelski objekat kakav grad kao Kotor svakako zaslužuje”, kazali su portalu Investitor iz kompanije.

Kažu da kao investitori imaju obezbijeđen kapital za realizaciju ovog projekta koji će, kada se izgradi, značajno unaprijediti turističku ponudu Kotora, koji, od zatvaranja hotela “Fjord”, nema hotelskog objekta većeg kapaciteta.

Naveli su da će projekat poštovati postojeće urbanističko-tehničke uslove te lokacije i ističu da realizacija investicije sada u potpunosti zavisi od ažurnosti državnih institucija koji treba da izdaju potrebne dozvole.

Suvlasnici hotela La Roche, nekoliko stanova u Poro Montenegru…

Osnivač firme CG Hotel je crnogorska firma CG Investment koja, kako ističu, posluje po najvišim standardima iz oblasti turizma i nekretnina.

Kompanija je suvlasnik luksuznog butik-hotela La Roche u Tivtu, nekoliko rezidencijalnih jedinica u Porto Montenegru te jedini vlasnik parcele u Kotoru gdje planiraju investiciju s estonskim partnerima. Ističu da su do sada u Crnoj Gori uložili više od 25 miliona eura. Posjeduju više parcela u Kotoru i Budvi, gdje takođe planiraju gradnju ekskluzivnih turističkih kompleksa.

Jedan od osnivača CG Investmenta upravo je estonska firma, kompanija koja je aktivna na više tržišnih segmenata. Ističu da su jedan od lidera na tamošnjem tržištu trgovine proizvodima naftno-petrohemijske industrije. Vlasnici su postojećih hotelskih kompleksa kojima upravljaju renomirani brendovi poput Hiltona, Accora i sličnih.

Trenutna razvojna strategija kompanije je da investira u komercijalne nepokretnosti, uključujući hotelsku infrastrukturu u raznim zemljama Evrope.