Direct Media preuzela Pink M, Mitrović otvorio novu firmu u Podgorici

Podijeli

Marketinška kuća Direct Media i zvanično je preuzela podgoričku televiziju Pink M, na čijem je čelu, kao ovlašćena zastupnica i direktorica ostala Ivana Šebek, dok je raniji vlasnik televizije, Željko Mitrović, formirao novu firmu Pink Media, na čijem je čeliu nekadašnji direktor Pink M-a Goran Radenović.

U Centralnom registru privrednih subjekata vidi se da je Pink M vlasništvo promijenio 23. avgusta ove godine, s osnovnom djelatnošću “Proizvodnja i emitovanje televizijskog programa”. Puni naziv kompanije sada glasi Preduzeće za informisanje i marketing “Pink M Company” d.o.o. a njen stopostotni vlasnik je Direct Media iz Beograda.

Direct Media je preuzela Pink M i Pink BiH u ime svog novog vlasnika, United Media grupe, vlasnika regionalne televizije N1.

S druge strane, beogradski biznismen i vlasnik Pink-a Željko Mitrović je 4. septembra u Podgorici registrovao kompaniju Pink Media M, kao reklamnu agenciju. Na čelu kompanije je nekadašnji direktor Pink M televizije Goran Radenović. Kao osnivač kompanije Pink Media M navedena je Mitrovićeva firma Pink International Company.

Dva Pinka

Već nekoliko da preko kablovskih operatora dostupne su dvije Pink televizije – Pink M Direct Medije, koja i dalje koristi taj brend i Pink Medija Željka Mitrovića, koji je vezan za njegovu televizijsku mrežu iz Beograda.

Ostaje da se vidi kako će promjena vlasnika uticati na uređivačku politiku ove televizije, koja godinama vodi organizovane i van medijskih krugova dirigovane hajke na kritički nastrojene pojedince i organizacije.