Čovjek koji je spojio Crnogorski sa Hrvatskim Telekomom prelazi u Croatia osiguranje

Podijeli

Nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor finansijskih usluga, novi predsjednik Uprave Croatia osiguranja (CO) postaće Davor Tomašković, trenutno još na čelu Hrvatskog Telekoma.

Tomašković je bio vođa tima koji je sproveo spajanje Crnogorskog Telekoma i Hrvatskog Telekoma, oba u sastavu Deutsche Telekom Grupe. Hrvatska kompanija je Crnogorski Telekom preuzela od Magyar Telekoma, takođe članice njemačke telekomunikacione grupacije.

Tomaškovića je za kandidata imenovao Nadzorni odbor CO-a na sjednici u srijedu. Adris je u obavještenju objavljenoj na stranicama Zagrebačke berze javio i o ostalim kadrovskim promjenama. Sadašnji predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Damir Vanđelić, predložen je za člana Uprave Adrisa, a biće predložen i za člana Nadzornog odbora najvećeg domaćeg osiguravajućeg društva.

“Kako je predviđeno organizacionim promjenama u Adrisu, za članove Uprave predloženi su i sadašnji direktor kontrolinga Adris grupe Hrvoje Patajac kao i direktor pravnih poslova Roberto Škopac”, navodi se u saopštenju.

Vanđelić, Patajac i Škopac tako će se u Upravi rovinjske kompanije pridružiti predsjedniku Anti Vlahoviću i članu Marku Remenaru.

Čovjek koji je Crnogorski Telekom preveo u vlasništvo Hrvatskog napušta kompaniju