Šta će biti s Univerzitetom Mediteran: “Vlast želi da studente prebaci na UDG”

Podijeli

Atlas grupa poručila je danas da će “svim silama braniti Univerzitet Mediteran i zaštititi studente, njihove roditelje, profesore i sve zaposlene”.

U ovoj grupi optužuju vlast u Crnoj Gori da namjerava da se studenti prebace na Univerzitet Donja Gorica UDG, “kako bi gospodaru obezbijedili novih 1500 studenata i profit njegovom univerzitetu”.

“Pozivamo sve studente i profesore Univerziteta Mediteran da dođu u subotu u Ulicu Slobode, iskažu svoj akademski bunt i budu uz crnogorski narod”, navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Iz ove grupe, čiji je predjsenik odbjegli biznismen Duško Knećević upućuju poziv dijelu profesora, koji se neprijateljski odnose prema studentima koji podržavaju proteste, da to ne čine dalje.

“Pozivamo rektora Radislava Jovovića, te Mladena Vukčevića, Radislava Jovovića, Miodraga Vukovića, Sanju Vlahović, Danila Ćupića, Dženanu Nuhodžić, Dragoljuba Jankovića i Abaza Dizdarevića, kao profesore i predavače na Univerzitetu Meditera koji su bili ili su i dalje funkcioneri vladajućeg režima, da se odrede prema napadima i pokušaju destabilizacije Univerziteta Mediteran”, zaključuju u Atlas grupi.