“Suza” i “Rada” su sada sestre: Premijer otvorio fabriku u koju je uloženo 4 miliona eura

Podijeli

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je u Bijelom Polju novu fabriku prirodne mineralne vode „Rada“ i tom prilikom poručio da je riječ o fabrici koja će doprinositi rastu naše ekonomije i proizvodnji koja će supstituisati uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura.

“Novac će ostajati u našem privrednom sistemu i doprinositi razvoju i boljem standardu kao i da Vlada pokazuje ovim činim da otvara nova, kvalitetna i održiva radna mjesta i valorizuje izdašne prirodne potencijale”, naveo je Marković tokom svečanosti.

Ovim je nakon više odlaganja konačno ozvaničena obnova proizvodnje mineralne vode, čiju je fabriku u stečaju za oko milion eura kupila privatna kompanija Water Group u martu prošle godine, a koja proizvodi i vodu “Suza”. Za renoviranje fabrike uloženo je oko četiri miliona eura.

Suvlasnik Water Groupa, Boris Rašković ranije je kazao da će probna proizvodnja trajati deset do 15 dana a nakon toga počinje i komercijalni rad fabrike i priprema proizvoda za plasman na domaće tržište.

U “Radi” će raditi 15 radnika, dok će u distribuciji zaposliti još petoro.

Pogledajte video s otvaranja:

https://www.facebook.com/VladaCrneGore/videos/2226464944071880/