Starbucks u Beogradu se otvara 15. aprila

Podijeli

Poznata svjetska kompanija Starbucks otvoriće svoj prvi kafe u Srbiji 15. aprila u Tržnom centru “Rajićeva” u Beogradu, saznaje “Blic”.

Čuveni svjetski lanac namjerava da u narednih godinu dana otvori desetak ovakvih kafea u Srbiji, a među lokacijama su i Aerodrom “Beograd”, “Belgrade Skyline”, šoping mol u “Beogradu na vodi”, Knez Mihailova i Terazije.

Razgovori sa predstavnicima Starbucksa, američke kompanije sa skoro 27.000 kafea širom svijeta, trajali su skoro dvije godine.

Kako je ranije najavljeno iz gradske uprave, Starbucks na srpsko tržište dolazi preko poljske kompanije AmRest koja je operator u više od 300 Starbucks kafea u Poljskoj, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

“Za nas je to veliko priznanje i dokaz da velike svjetske kompanije vide da tržište Srbije i Beograda raste, da je potencijalno dobro za investiranje, ali i da prepoznaju veliki broj turista koji dolaze u naš grad. Starbucks je prije svega međunarodni brend i prvenstveno je poznat turistima koji dolaze iz zemalja gdje ta kompanija već radi”, rekao je Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika i dodao da se “Grad Beograd potrudio da im ponudi uslove kako bi ulagali u glavni grad Srbije”.