Miodrag Kostić uveo strateškog partnera u Nikšićki mlin

Podijeli

Kompanija Agroglobe uvela je šabačku kompaniju DPS Klas u strateško partnerstvo u svoj Nikšićki mlin, s ciljem daljeg razvoja i optimizacije poslovanja, saopšteno je portalu Investitor iz MK grupe.

DPS Klas grupa je osnovana 2004. godine a osnovna djelatnost je proizvodnja mlinarskih proizvoda i skladištenje žitarica. Pored ovih djelatnosti, DPS KLAS GROUP bavi se i prometom semenske robe i mineralnih đubriva. Direktor i vlasnik 80 odsto firme je biznismen Dragan Popović.

Agroglob koji posluje u sastavu MK Group srpskog biznismena Miodraga Kostića, u Crnoj Gori posjeduje, osim Nikšićkog mlina, i Fabrike stočne hrane i mlina u Spužu.

“Od 2008. godine, od kada posluje u okviru kompanije Agroglobe, članice MK Group, Nikšićki mlin je putem stalnih ulaganja, jačanjem kapaciteta i tehnološkim unapređenjima, postao jedan od najsavremenijih mlinova u regionu. U cilju nastavka daljeg razvoja i optimizacije poslovanja, sklopljeno je strateško partnerstvo između Nikšićkog mlina i DPS Klas, u okviru kojeg nijesu planirane veće organizicione promjene”, navodi se u dopisu dostavljenom Investitoru.

Iz kompanije nijesu precizirali dalje uslove ovog partnerstva.

Veliki planovi

Kompanija Agroglobe, koja obilježava 15 godina postojanja u Srbiji, u Crnoj Gori je prisutna više od 10 godina tokom kojih je, kako se navodi, ostvarila zapažene poslovne rezultate.

“Planovi kompanije su usmjereni prema jačanju poslovne infrastrukture, koja će omogućiti da tokom jedne godine ostvari izvoz od 400.000 tona merkantilnih proizvoda, unaprijedi prodaju pesticida, sjemena i mineralnog đubriva. Projektovan rast podrazumijeva kontinuiran rad na razvoju i osnaživanju mreže dobavljača, prvenstveno razvijanjem kooperantskih odnosa sa poljoprivrednim proizvođačima, kroz ugovaranje i kreditiranje proizvodnje, uslužno skladištenje i savjetodavnu aktivnost u oblasti proizvodnje i trgovine. Upravo ovo strateško partnerstvo je jedan od koraka u tom pravcu”, kazali su iz MK Grupe.

Smanjili gubitke

Agroblobe u Crnog Gori bilježi odlične rezultate kroz poslovne aktivnosti njenih postrojenja, kažu iz ove kompanija.

Prema finansijskom iskazu dostavljenom Poreskoj upravi, Nikšićki mlin je u 2018. godini smanjio gubitke na 614.113 eura, što je značajno manje od minusa ostvarenog godinu ranije, kada je iznosio više od milion eura.