“Portonovi će biti najveći i najluksuzniji rizort u regionu”

Podijeli

U Bokokotorskom zalivu ove se sezone otvara nova marina za superjahte koja je napravljena u okviru luksuznog rizorta Portonovi koji će se prostirati na 26 hektara, a vrijednost investicije tog projekta iznosiće milijardu eura.

U pitanju je rizort mješovitog tipa koji će u svom sastavu osim marine za 238 luksuznih jahti veličine od sedam do 120 metara, imati i posebno naselje s kućama, plažu, restorane, radnje, javne parkove, kao i hotel One&Only, s pet plus zvjezdica, koji će imati 10 luksuznih vila. Hotel će biti otvoren sljedeće godine.

Kako je Tanjugu rekla portparolka rizorta Portonovi Adrijana Husić, riječ je o budućem najluksuznijem i najvećem rizortu u Crnoj Gori, ali i u regionu. Ovaj kompleks smješten je na na mestu nekadašnje Vojne kasarne Kumbor.

Prema njenim riječima, tokom izgradnje rizorta, koja je počela 2014. godine, pronađena je i omanja crkva koja je zaštićena tokom radova i čija se obnova očekuje ove godine, te će kao takva predstavljati spomenik kulture te regije. Takođe, tokom radova su pronađeni i rimski novčići i pojedine skulpture koje će biti izložene u javnim parkovima rizorta.

Međutim, prema projektu, centar svih zbivanja biće smješten u Marini Portonovi, koji je preuzela turska kompanija D-marin, i gde ima prostora za 238 jahti, kao i za pristajanje kruzera.

Husić navodi da je marina otvorena za sve posjetioce, a ne samo za one s luksuznim jahtama, te da će svi moći da uživaju u domaćoj kuhinji brojnih restorana koji će okruživati marinu. Takođe, marina će služiti i kao granični prelaz i pumpa za gorivo.

U nastavku marine, radnici trenutno završavaju radove na rezidencijama A, B i C kategorije koje se nalaze pored obale, zatim glavnu ulicu od marine koja vodi do naselja, gdje se takođe radovi privode kraju, dok je na kraju ulice u izgradnji hotel One&Only.

Portonovi rizort predstavlja mali grad za sebe, objašnjava Husić, s mješovitom arhitekturom, od najmodernije, s najvećim nivoom luksuza, do kuća koje su prava slika mediteranskog naselja.

“Portonovi priča priču Crne Gore. Sve što tražite u Crnoj Gori, biće u ovom rizortu i to vas može i motivisati da dalje istražujete ljepote crnogorskog primorja”, rekla je Andrijana Husić

Projekat gradi Azmont investments, kompanija iz Azerbejdžana.