Na Amazonu se sada može kupiti i montažna kuća, uz besplatnu dostavu

Podijeli

Stambene kompanije imaju novi dom – zove se Amazon.

Montažne i modularne kuće – objekti izgrađeni u fabrikama doživljavaju svoje najsjajnije momente. Od 2013. do 2018. prihodi ove industrije rasli su 8,6 odsto na godišnjem nivou, na skoro 10,5 milijardi dolara, uključujući samo u 2018. godini porast od 4,1 odsto, podaci su kompanije IBISWorld.

Potencijal ovih kuća prepoznao je i Amazon i prodaja, po svemu sudeći, ide odlično. Jedan od primjera je i kabina od 16 kvadratnih metara koja košta svega 7.250 američkih dolara ili nepuno 6.500 eura. Proizvođač kaže da je može napraviti za osam sati a Amazon će vam je besplatno dostaviti.

To nije jedini dom na gigantu internet prodaje, a neki od njih mogu biti i mjesto stanovanja.

“Nijesam iznenađen što na Amazonu vidim kuće na prodaju”, kazao je Tre Bodž, ekspert za kupovinu na TrueTrae.com, jer, kako dodaje, prodaja ovih objekata preko interneta predstavlja novi nivo mogućnosti za prodavača da dođe do potrošača koji su izvan dometa njihovog prodajnog kanala.

Donosimo pregled nekoliko kuća čije se cijene kreću od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada dolara:

Lillevilla Allwood (drvena) kabina od 27 kvadratna metra, oko 19.000 dolara.

Kompanija primjećuje da je ova kabina od 27 kvadrata (ovdje nije uračunata površina za spavanje na potkrovlju) sasvim dovoljna da služi kao ljetnjihovac, kućna kancelarija ili čak samostalni objekat za maloprodaju. Dodaju
i komunalne priključke, objekat se može komotno pretvoriti u prostor za stanovanje.

Kuća Ecohousemart Timber Home od 92 kvaratna metra, 40.000 dolara

Ova moderna građevina izrađena od smreke bila je dizajnirana za dnevni boravak ali se može koristiti za razne namjene, s obzirom na potencijal dizajna enterijera. Kompanija koja izrađuje ovo zdanje kaže da iskusni arhitekta objekat može pretvoriti u stalno mjesto prebivališta, uz doplatu, naravno.

Lillevilla Escape, 10-ak kvadrata, 5.000 dolara

Proizvođač kaže da je ovaj kutak idealan za vaš hobi ili skladište za alat, pribor ili opremu za bazen. Ili – da se jednostavno izgubite u svom kutku u dvorištu. Cijena je niska, dostava je besplatna, ali možete dodati nešto novca ako želite izolaciju ili postavljanje temelja.

Investitor.me