Kako “ljetuje” najbogatiji Hrvat: Za preduzetnike nema odmora

Podijeli

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila u koji su nedavno gigantski investitori Kia i Hyndai odlučili da “upumpaju” 80 miliona eura, postao je najbogatiji Hrvat.

Ekonomista Ivica Brkljača izračunao je, prema informacijama o vlasničkoj strukturi koje je iznio sam Rimac, da Rimac Automobili vrijede 4,3 milijarde kuna (oko 580 milijardi eura), a Rimčev udio iznosi nešto manje od 50 odsto.

Iako bi svi “na njegovom mjestu” ljeto provodili na nekoj od egzotičnih plaža, on izgleda ima drugačiji pristup: sa svojim prijateljima na Facebooku podijelio je fotografiju iz kancelarije, sa specifično savijenim koljenima (poznata poza kada korisnici na Instagramu žele da se pohvale slikom sa plaže) i šaljivim natpisom “Jedna s plaže u Sv. Nedelji”.

Sveta Nedelja je poznata plaža na Hvaru.

Rimčeve noge, međutim, ne zapljuskuju talasi toplog Jadranskog mora već su naslonjene o radni sto, dok pogled, umjesto u pučinu, “puca” na tri monitora.

Njegova šala koja ujedno dosta govori i o životu preduzetnika izazvala je dosta komentara koje možete pročitati u originalnoj objavi.