Mtel i u Švajcarskoj: Telekom Srbija grupa širi poslovanje u Evropi

Podijeli

Svečanim otvaranjem prve poslovnice u okolini Ciriha, u Švajcarskoj, zvanično je počela sa radom kompanija MTEL Švajcarska, nova članica Telekom Srbija grupe.

Prvo prodajno mesto u Švajcarskoj, u prisustvu ambasadora Republike Srbije Gorana Bradića i gostiju iz svijeta biznisa, svečano su otvorili generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Švajcarska, Stefan Božić, prenose beogradski mediji.

Iz kompanije je saopšteno da će svi zainteresovani korisnici u prvoj poslovnici MTEL-a imati priliku da kupe usluge mobilne telefonije i televizije, “koje svojim kvalitetom i ponudom mogu da budu konkurentne i lokalnim, švajcarskim operatorima”.

Lučić je kazao da je početak pružanja usluga u Švajcarskoj veliki dan za kompaniju, te da predstavlja “nastavak efikasnog sprovođenja strategije koja, između ostalog, podrazumijeva i širenje poslovanja u zemljama Evrope i svijeta, a prije svega u zemljama sa brojnom dijasporom iz cijelog našeg regiona”.

“Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane korisnike da se u našoj poslovnici ili putem sajta upoznaju sa uslugama MTEL-a u Švajcarskoj i uvjere se u kvalitet ponude koju smo za njih kreirali. Našim kolegama iz MTEL Švajcarska želim uspješan početak rada, veliki broj korisnika i poručujem im da će od svih nas iz Telekom Srbija grupe u svakom trenutku imati punu podršku”, dodao je Lučić.

Božić je saopštio da nova tržišta uvijek predstavljaju izazov, ali i istakao činjenicu da postoji faktor koji je univerzalan za sva tržišta.

“Usluge mobilne telefonije vrhunskog kvaliteta i najprestižniji televizijski sadržaji su najbolja preporuka kada govorimo o korisničkom zadovoljstvu, bez obzira na kom tržištu ili u kojoj zemlji poslujete. Naša iskustva iz Austrije, gdje imamo više od 130.000 korisnika, od čega više od 15% čine Austrijanci, najbolja su potvrda našeg kvaliteta. Uvjeren sam da će veliki uspjeh ostvariti i MTEL Švajcarska i da ćemo vrlo brzo postati prepoznatljiv brend na ovom zahtjevnom telekomunikacionom tržištu. Pažljivom analizom kvaliteta mreže za pružanje usluga mobilne telefonije, kao strateškog partnera izabrali smo ‘SALT’. Zahvaljujući agilnom pristupu, SALT nam je obezbijedio realizaciju vrlo složenih tehničkih rješenja koja su omogućila implementaciju tzv. MTEL Zone – jedinstvene zone pozivanja i korišćenja interneta u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Austriji u mrežama koje pripadaju Telekom Srbija grupi”, izjavio je Božić.

Iz kompanije su najavili dalje širenje poslovanja Telekom Srbija grupe, do kraja godine na Njemačku, a zatim i na Sjedinjene Američke Države.