“Graciana” startuje u ponedjeljak: Brodom od Herceg Novog do Tivta za 4 eura

Podijeli

Hibridni brod “Graciana”, italijanske kompanije Bella Boka, kapaciteta 60 putnika, počeće da saobraća od ponedjeljka na relaciji Herceg Novi – Tivat u 5 termina, potvrdio je Radiju Jadran direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom, Božo Ukropina.

„Danas smo potpisali sporazum sa firmom u čijem su vlasništvu brodovi Elettra i Graciana i nadam se da će od ponedjeljka početi da saobraća linija Herceg Novi – Tivat, sa 5 polazaka iz Herceg Novog ka Tivtu. Iz Gradske luke Graciana će polaziti u 9 i 15 h, 12:45 h, 16 i 15, 19 i 45 i 23 i 15 h.

“Riječ je o trimaranu dugom 19 m, kapaciteta 60 putnika, a karta do Tivta je 4 eura“, precizirao je Ukropina.

Polasci će biti sa vrha mula Gradske luke, a u Tivtu sa rive Pine.

„Prvi polazak iz Tivta je u 8 i 30 h, a kasnije u 12, 15 i 30, 19 i 22 i 30 h. Za sada nemam informacije o drugom brodu Elettra, koji bi trebalo da saobraća na relaciji Perast – Kotor“, kazao je Ukropina.

Ta vrsta usluge prevoza brodom do gradova u zalivu biće značajna za Gradsku luku i Herceg Novi, pored toga što će relaksirati drumski saobraćaj, naročito tokom sezone, smatra Ukropina.

Maksimalna cijena karte do Kotora ne bi trebalo da bude veća od 5 eura, a iz kompanije Bella Boka najavili su i neke popuste i saobraćanje tokom cijele godine. Međutim, detalji bi trebalo da budu poznati od sljedeće sedmice.