Bella Boka: Besplatna vožnja od Tivta do Herceg Novog

Podijeli

Kompanija Bella Boka obezbijedila je jednu besplatnu vožnju za sve putnike koji se danas na brod “Graciana“ ukrcaju sa Pina u Tivtu.

Akcija besplatne vožnje organizovana je u saradnji sa Opštinom Tivat u sklopu Evropske nedjelje mobilnosti, saopšteno je iz kompanije.

“Možete se ukrcati pet puta u toku dana za H. Novi u 8:30, 12:15, 14:45,18:15 i 20:45… i dva puta za Perast u 11 i 17 h”, precizira se u Facebook objavi.

Brodske linije Bella Boke su dio projekta u kojem ovog ljeta saobraćaju dva broda a najavljeno je sa će naredne godine zaploviti još minimum četiri ekološke barke.

Plan je da sva veća mjesta u Boki budu povezana ovim tipom prevoza.

Iza kompanije Bella Boka stoji italijanski preduzetnik Rikardo Boneti, a njen projekat uspostavljanja linijskog brodskog prevoza unutar zaliva Boke trimaranima na hibridni i solarni pogon, podržali su Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Privredna komora Crne Gore i Program Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP.

Ukupna vrijednost tog projekta, jedinstvenog na Mediteranu, je 4.259.000 eura, dok sufinansiranje preko UNDP projekta “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori” iznosi 150.000 eura.