Podgorica protiv plastičnih kesa: Na pijaci će u subotu dijeliti cegere

Podijeli

Glavni grad od sjutra pokreće kampanju “Kesa je više previše” a stanovnici Podgorice će u subotu od 10.00 sati na zelenoj pijaci “Pobrežje” (TC Gintaš), biti u prilici da od zaposlenih u “Tržnicama i pijacama” dobiju besplatne cegere sa logom te manifestacije.

“Naime, ideja nam je da od svakog projekta koji grad realizuje dio sredstava koja su opredijeljena za promotivne aktivnosti izdvojimo kako bismo kupili cegere na kojima ćemo štampati logo tog konkretnog projekta”, poručuju iz Glavnog grada, prenosi RTCG.

Namjera je, kako kažu u Glavnom gradu, da kao odgovorna gradska uprava podstaknu sugrađane da naprave prvi, veliki korak, koji će u krajnjem imati za cilj podizanje svijesti o štetnom uticaju plastičnih kesa, kao i promjeni navika i ponašanja potrošača.

“Građani će vremenom shvatiti da je životna sredina na prvom mjestu i da će, noseći sa sobom u trgovinu cegere, zapravo dobiti mnogobrojne benefite na duže staze, za sebe i društvo u cjelini. Mi u Glavnom gradu vjerujemo da akcijama koje smo realizovali do sada, kao i onima koje nam tek predstoje, zajedno i svojim pojedinačnim doprinosom možemo sačuvati našu Podgoricu, glavni grad ekološke države”, poručuju iz Glavnog grada.