Nastavljen rast: Montenegro Airlines za 9 mjeseci prevezao više od 540.000 putnika

Podijeli

Nacionalni avio-prevoznik, Montenegro Airlines (MA) nakon rekordnih komercijalnih pokazatelja za osam mjeseci 2019. godine nastavlja sa pozitivnim rezultatima u prevozu.

Kako je saopšteno iz kompanije, za devet mjeseci ove godine, MA je prevezao 540.764 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, za 12.944 putnika ili 2,45 odsto više u odnosu na isti period lani.

MA je samo tokom septembra ove godine prevezao 74.390 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 1.633 putnika ili 2,25% više u odnosu na septembar 2018. godine, precizirali su iz kompanije.

“Ovi komercijalni pokazatelji su najbolji u istoriji poslovanja MA, čak i u odnosu na prethodnu godinu koja je bila rekordna po broju prevezenih putnika”, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor Montenegro Airlinesa Živko Banjević kazao je da su veoma zadovoljni postignutim rezultatima, “posebno imajući u vidu činjenicu da su ostvareni u uslovima velike i u određenom obimu i nelojalne konkurencije na tržištu”.

“Takođe, otežavajući faktori u svijetu komercijalne avijacije koji su između ostalog i doveli do bankrotstva nekoliko avio-kompanija kao što su Adria Airways, XL Airways i Aigle Azur, kao i do propasti najstarijeg tur-operatera na svijetu kompanije Thomas Cook, nijesu zaobišli ni MA. Uprkos svemu tome, optimizaciijom poslovanja i odgovornim planiranjem saobraćaja, uz razumijevanje i podršku od strane vlasnika, uspjeli smo da ostvarimo još bolji komercijalni rezultat u odnosu na prošlu godinu”, kazao je preko saopštenja Banjević.

On je istakao da MA ima pozitivne efekte na cjelokupnu turističku i ukupnu privredu Crne Gore.

“Ukupan direktni i indirektni doprinos MA na godišnjem nivou veći je od 170 miliona eura. Za posljednje dvije i po godine, ta je cifra premašila pola milijarde eura”, tvrdi Banjević.

“Rekordni rezultati za septembar odnosno za devet mjeseci ove godine, govore u prilog tome da ćemo ostvariti zacrtani plan i do kraja godine prevesti oko 660.000 putnika i time premašiti prošlogodišnji rekord od 645.000 putnika. Pri tome ćemo zadržati udio u tržištu između četvrtine i trećine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima, u konkurenciji od preko 50 avio-kompanija”, zaključuje se u saopštenju.