Heta završila posao u Crnoj Gori

Podijeli

Austrijska grupa Heta Asset Resolution, “loša banka” bivše Hypo Alpe Adria, završila je posao u Crnoj Gori, saznaje portal Investitor.

Ova institucija, formirana da unovči imovinu posrnule austrijske banke koja je poslovala u regionu, prethodno je završila svoje planirane poslove u Srbiji i BiH.

Preostale nekretnine crnogorske Hete dosupne preko njihovog web-sajta, prema nezvaničnim saznanjima, biće prodati novom vlasniku grupe.

Austrijska Heta je do kraja 2018. godine realizovala 90% imovine bivše banke, ostvarivši prihode od preko 650 miliona eura, što je znatno više od očekivanih 500 miliona eura.

Grupa je prošle godine ostvarila profit od 297 miliona eura a kreditorima je do sada distribuirala više od 8 milijardi eura.

Heta posluje i u Sloveniji a glavni kandidat za njeno preuzimanje, kako smo ranije pisali, jeste biznismen crnogorskih korjena, Miodrag Kostić. On, prema još nepotvrđenim podacima, namjerava da slovenačku kompaniju preuzme preko svojih kiparskih kompanija za oko 250 miliona eura.

Kostić bi preuzimanjem kompanije došao u posjed kreditnog portfelja u iznosu od gotovo 550 miliona eura u kojem je gotovo 400 miliona eura “loših” kredita ali i više hiljada nekretnina u vrijednosti od 110 miliona eura.

Comments are closed.