VOLI povukao objavu: Produžena subota u samo dva marketa

Podijeli

U susret uvođenju neradne nedjelje, kompanija Voli odlučila je da samo u dva velika marketa subotom produži radno vrijeme do ponoći.

U prvoj objavi kompanije na Facebook stranici se, međutim, ti izuzeci ne navode već se ističe produženi rad subotom, uz dodatne popuste. VOLI je uklonio taj Facebook post i objavio novi, gdje je naglašeno da produženo radno vrijeme subotom važi samo za dva velika marketa u Podgorici, kod Delte i na Zabjelu.

U novoj objavi se navodi da “inicijalna komunikacija”, a koja je izazvala negativne reakcije javnosti, nije bila jasna, te su napravili novu.

PR menadžerka Olivera Šuškavčević za Portal RTCG potvrdila je da će ta dva marketa od naredne subote raditi do ponoći.

Šukakvčević ističe i da radnici neće raditi prekovremeno, već po osam sati.

“Cilj je da u ovom prelaznom periodu izađemo u susret kupcima, ali da se na neki način i mi u kompaniji pripremimo za neradnu nedjelju”, poručila je Šuškavčević.

https://www.facebook.com/213230438769307/posts/2482374075188254/

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako je propisano novim zakonom, ne može da se obavlja nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Postoje izuzeci, pa će se nedjeljom raditi u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Nedjeljom će raditi i pijace sa štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama; objekti smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka; štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmovi i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela te skladištima za trgovinu na veliko.

Comments are closed.