Čelebić gradi hotel InterContinental u Mojkovcu

Podijeli

ompanija Čelebić iz Podgorice kupila je zemljište od privatnih vlasnika pored Hrama Hristovog Roždestva u Mojkovcu i planira da tu izgradi hotel visoke kategorije, potvrdio je Dnevnim novinama predsjednik Opštine Ranko Mišnić.

“Kompanija Čelebić je kupila oko hektar zamljišta od privatnih vlasnika na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Mojkovcu, sa namjerom da tu izgradi hotel visoke kategorije, koji će biti u lancu jedne od vodećih svjetskih kompanija u turizmu InterContinental Hotels Group (IHG). Mi smo izdali urbanističko-tehničke uslove za čitav taj prostor. Biće tu konkurs za idejno rješenje, ali je već jasno da to kompanija Čelebić dobija, jer je lokacija u njihovom vlasništvu. Siguran sam da će do proljeća sva papirologija biti završena i da će tada početi izgradnja hotela”, kazao je Mišnić.

Spremnost kompanije Čelebić da gradi hotel visoke kategorije, prema riječima Mišnića, nije slučajna, niti je bazirana na posebnom entuzijazmu, već na planovima i projektima koji su, na bazi potencijala u oblasti turizma u Mojkovcu, već u fazi realizacije.

“Imamo izuzetne turističke potencijale. Priroda nam ih je dala, ali to samo po sebi nikad nije bilo dovoljno. Trebalo je nešto konkretno raditi na valorizaciji tog blaga i kod nas se, zahvaljujući Vladi Crne Gore, a to nije politička parola počelo sa izgradnjom ski-centra na Bjelasici, koji, po uslovima na terenu, će biti jedan od vodećih skicentara u regionu, pa i šire. Upravo su radovi na izgradnji našeg ski-centra Žarski, što Vlada finansira sa nekoliko desetina miliona eura, postali mamac za investitore. Zbog toga je i ugledna kompanija Čelebić odlučila da gradi hotel kod nas”, istakao je Mišnić.

Prema njegovim riječima, Mojkovac ima i veći broj zainteresovanih investitora iz inostranstva.

“Priča o ski-centru je privukla i lokalne investitore. Grade se, evo dvije godine, kampovi i proširuju smještajni kapaciteti, a i turista je sve više. Ljetos, recimo, teško je bilo naći slobodan turistički krevet u Mojkovcu. Sve to je potvrda da smo mi kada smo, svojevremeno, odlučili da turizam bude naš strateški pravac razvoja bili potpuno u pravu”, kazao je Mišnić.