Mišković: Svijetom ne vladaju političari već multinacionalne kompanije

Podijeli

Delta Holding želi da izađe iz proizvodnje. To se neće desiti sada, već za 15-20 godina, ali to je naša želja. Razlog tome je što se proizvodnja na cijelom svijetu zasniva na multinacionalnim kompanijama, rekao je ranije osnivač kompanije Miroslav Mišković i ta njegova izjava je u po izboru portala BizLife kandidovana za izjavu godine.

Mišković, jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu, na predavanju studentima beogradskih fakulteta održanog u hotelu Crowne plaza kazao da multinacionalne kompanije posjeduju razne prednosti, a to su moć komercijale (prodaje) i mogućnost razvoja.

„Bez obzira na brend, kvalitet i slično, kada u prodavnici vidite sok proizveden u Austriji i sok proizveden u Srbiji, vi ćete se naravno odlučiti za onaj iz Austrije“, kaže Mišković i nadovezuje se:

„Zato će u budućnosti postojati samo dvije vrste kompanije: multinacionalne i privatne. S tim što ne mislim na privatne kompanije u sadašnjem vidu, nego na porodične privatne kompanije. One koje skupe prihode na kraju godine i vide koliko im je ostalo i to podele“, kaže osnivač Delta Holdinga.

To se, kako je naveo, može najbolje vidjeti na primjeru hotela, gdje imate lance sa više stotina hotela u svijetu gdje gost zna šta da očekuje jer posluju po jednom principu, i imate male, porodične hotele, gdje ne znate „u šta ulazite“ pa možete naići na dobar ili loš smještaj.

Ne zavaravajte se da političari vladaju svijetom. Svijetom vladaju multinacionalne kompanije, ne samo ekonomski, već i politički.