VCC Live investira 2,4 miliona dolara u ekspanziju svojih inovativnih usluga i ubrzanje globalnog rasta

Podijeli

PortfoLion, kompanija sa privatnim preduzetničkim kapitalom i sjedištem u Budimpešti, investira 2,4 miliona dolara u dobavljača softvera za cloud kontakt centre VCC Live preko svog regionalnog fonda privatnog kapitala čiji su investitori OTP Banka i Eximbanka. Sredstva će se koristiti za ubrzanje inovacija proizvoda i usluga, kao i za globalni rast poslovanja.

Kompanija VCC Live, čiji su osnivači Szabolcs Tóth i Tamás Jalsovszky, učvrstila je svoju prisutnost na evropskom tržištu kao pouzdano rješenje za kompanije koje se bave opsežnom komunikacijom sa kupcima putem raznih kanala, kao što su telefon, e-mail, chat i društveni mediji. Kompanija trenutno ima klijente u više od 50 zemalja i servisira preko 10.000 operatera. Takođe sarađuje sa 20 međunarodnih telekomunikacionih partnera.

“Cijenimo izvanredan rast, snažan brend i sjajnu tržišnu reputaciju kompanije VCC Live. Njeni rezultati i izvrsnost proizvoda povećavaju njen potencijal da postane vodeći dobavljač softvera za cloud kontakt centre u Evropi,” izjavio je Jenő Nieder, zamjenik glavnog izvršnog direktora kompanije PortfoLion. “Vjerujemo da će kombinacija posvećenog menadžerskog tima kompanije VCC Live i rasprostranjene mreže, poslovne ekspertize i finansijske podrške kompanije PortfoLion dodatno ubrzati međunarodnu ekspanziju i razvoj proizvoda kompanije.”

“Zahvaljujući jedinstvenom i isplativom rješenju, mnogi kupci se odlučuju za naš sistem u odnosu na sisteme nekih od najvećih svjetskih dobavljača”, izjavio je Szabolcs Tóth, izvršni direktor i osnivač VCC Live. “Ovaj uspjeh smo postigli zahvaljujući našem pristupu usmjerenom na korisnike u industriji kontakt centara, a cilj nam je da nastavimo da razvijamo naše rješenje primjenom istog principa, servisiramo što veći broj kompanija uz optimalno korišćenje svih benefita koje pruža naš sistem.”

Inovacije proizvoda i usluga uvijek su bile glavni fokus kompanije VCC Live. U 2015. godini, kao rezultat strateškog partnerstva sa OTP Mobil Simplepay u Evropi, kao i Worldpay i Checkout.com na globalnom nivou, VCC Live je razvila VCC Live Pay, prvo rješenje za plaćanja telefonom zasnovano na cloud-u u Evropi.

Zbog osjetljivosti podataka koji se obrađuju u okviru platnog prometa, VCC Live se fokusirala na to da obezbijedi usklađenost sa najvišim standardima bezbjednosti. Kompanija posjeduje sertifikate PCI DSS, ISO27001 i ISO22301 – neke od najstrožijih protokola za zaštitu privatnosti podataka na svijetu – omogućavajući kupcima da koriste VCC Live Pay bilo kada i bilo gdje, bez preduzimanja bilo kakvih internih bezbjednosnih mjera.

Od lansiranja VCC Live Pay raste popularnost i povjerenje koje im ukazuju kompanije iz raznih sfera poslovanja. Sa ciljem da iskoristi rastuću potražnju za modelima samouslužnog plaćanja i automatizacije plaćanja, u kombinaciji sa razvojem višekanalnih komunikacija, VCC Live planira da izdvoji dio najnovijeg ulaganja prilagođavanju karakteristika svog rješenja kompanijama koje posluju u raznim industrijama uključujući telekomunikacije, finansije, osiguranje, e-trgovinu i druge kako bi im obezbijedila još veću poslovnu vrijednost.

Podaci o VCC Live:

VCC Live već više od 10 godina sarađuje sa kompanijama iz oblasti telekomunikacionih tehnologija, pružajući sveobuhvatno poslovno rješenje visokog kvaliteta kompanijama koje imaju potrebu za interakcijom sa svojim kupcima putem telefona i/ili drugih kanala i profesionalnim komunikacionim uslugama visokog kvaliteta.

Više informacija na ovom linku.

Podaci o investitoru:

PortfoLion, kompanija sa privatnim kapitalom i sjedištem u Budimpešti, dio je OTP Grupe, jedne od najvećih bankarskih grupa u regionu Centralne i Istočne Evrope. PortfoLion omogućava finansijski stabilnim kompanijama uspješan ulazak na tržište i međunarodnu ekspanziju.

PortfoLion trenutno upravlja fondovima (5 fondova) ukupne imovine u vrijednosti od 130 miliona eura i kompanijama (više od 20) koje su u njenom portfoliju. Kompanija za upravljanje fondovima sklapa partnerstva sa privrednim društvima višefaznog modela rasta koja se prvenstveno nalaze u regionima Centralne i Istočne Evrope i Jugoistočne Evrope, ali je takođe otvorena za mogućnosti investiranja sa kompanijama iz cijele Evrope.

Više informacija na ovom linku.