Ko je bio najuspješniji u pred-kriznoj godini: Bokanu nagrada za unapređenje menadžmenta

Podijeli

Svečano uručenje Nagrade Privredne komore Crne Gore (PKCG) kompanijama i privrednicima koji su u 2019. godini postigli izuzetne rezultate na polju uspješnog poslovanja, unapređenja menadžmenta, inovativnosti i društvene odgovornosti, organizovano je 25. decembra 2020. godine, saopštila je Komora.

Nagradu PKCG za uspješno poslovanje dobile su Hotelska grupa „Budvanska rivijera” i Mesna industrija „Goranović”, za društvenu odgovornost Crnogorski elektrodistributivni sistem, za inovativnost MTEL, te za unapređenje menadžmenta Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije „Voli Trade”.

Pandemija covid-19 uslovila je to što svečanost nije organizovana na Dan Privredne komore i u prisustvu brojnih predstavnika državnog vrha, diplomatskog kora, akademske zajednice i privrede, već skromno, u skladu sa preporukama za očuvanje javnog zdravlja, naveli su iz PKCG.

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović je kazao da se dodjelom godišnjih nagrada afirmišu kompanije koje primjenom novih tehnologija, uvođenjem savremenih modela upravljanja i realizacijom koncepta društvene odgovornosti promovišu najviše standarde poslovanja u Crnoj Gori.

To je, kako je naveo, i prilika da se oda počast utemeljivačima ove institucije, koji su se 1928. godine, uprkos teškim političkim i ekonomskim prilikama okupili, kako bi na organizovan način promovisali i štitili interese nacionalne privrede.

Apostrofirao je da je godinu na izmaku obilježila teška zdravstena kriza usljed pandemije covid-19, sa nesagledivim posljedicama za ekonomiju, na globalnom, i nacionalnom nivou.

Podsjetio je na stanje nacionalne ekonomije u 2019. godini, kada je Crna Gora bila treća po stopi rasta bruto domaćeg proizvoda u Evropi, a postignuti su dobri rezultati u turizmu, poljoprivredi, energetici, saobraćaju, trgovini i industrijskoj proizvodnji.

“Ovogodišnji rezulati u turizmu su znatno ispod očekivanja, ali trenutnu situaciju ne treba koristiti kako bi se relativizovao njegov značaj. Smatram da, i u budućim strategijama razvoja, ovaj sektor mora biti prepoznat kao jedan od nosilaca ekonomskog rasta”, naglasio je Golubović.