Skijalište otvoreno, međugradski saobraćaj zatvoren: Na skijanje vikendom samo komšije

Podijeli

Skijališta Crne Gore u subotu će zvanično otvoriti zimsku turističku sezonu na Ski-centru Kolašin 1600.

“U prethodnom periodu na skijalištu Kolašin 1600 palo je oko 30 cm snijega. Mi smo vrijedno radili na pripremi staza za sljedeće padavine kako bismo što bolje iskoristili postojeće sniježne nanose. U narednih nekoliko dana, a u zavisnosti od najavljenih sniježnih padavina, a na radost svih ljubitelja skijanja, očekujemo da kompletnu skijašku infrastrukturu stavimo u funkciju”, kazao je Vikend novinama direktor Ski-centra Kolašin 1600 Saša Jeknić.

Prema njegovim riječima, svim posjetiocima u subotu će pokloniti besplatnu panoramsku vožnju šestosjednom žičarom.

“U dijelu koji se odnosi na trenutnu epidemiološku situaciju, napominjemo da smo u tom smislu donijeli posebna korona pravila i procedure koje su rigoroznije nego što su preporuke zdravstvenih institucija”, istakao je Jeknić.

Iz Uprave Društva, dodaje Jeknić, podneseni su zahtjevi nadležnim državnim organima da se razmotri mogućnost potpunog ukidanja zabrane međugradskog saobraćaja kako bi iz ovakve neizvjesne predstojeće sezone izvukli maksimum.

“Trudimo se da izvučemo maksimum i nadamo se da će nadležni imati razumijevanja, a što se tiče skijanja kao sporta cijenim da je u potpunosti bezbjedan sa aspekta virusa, a mi ćemo dodatno obezbijediti i ispoštovati epidemiološke propise i date mjere kako bi svi mogli da uživaju u skijanju”, objasnio je on.

Što se tiče ponude za predstojeću zimsku turističku sezonu ona je, kaže Jeknić, fokusirana na domaće tržište i na tržišta iz regiona.

“Nažalost, trenutna situacija sa COVID-19 virusom i dalje nam ne ide u prilog. Međutim, mi poslujemo sa uvjerenjem da će se situacija znatno poboljšati do ‘glavnog špica’ zimske turističke sezone, te da će posjeta, pored domicilnih gostiju, biti ispunjena i turistima iz regiona”, saopštio je Jeknić.

U toku predstojeće sezone Ski-centar Kolašin 1600 dočekaće posjetioce sa novim skijaškim stazama namijenjenim osrednjim i naprednim skijašima i bogatim zabavno-rekreativnim sadržajima, a na raspolaganju će biti 10,5 km skijaških staza, šestosjedna žičara otvorenog tipa koja opslužuje te staze, restoran, caffe-bar, ski-škola, ski-rental i poligon za obuku početnika.

Skijališta Crne Gore u ponudi će imati i organizaciju outdoor aktivnosti u vidu vožnje kvadovima, dnevne/noćne šetnje na krpljama, nordijsko skijanje, kao i organizaciju team building aktivnosti. Za goste ski-centra obezbijeđen je i parking prostor za putnička vozila kapaciteta 300 mjesta koji će biti besplatan.