Huawei će u svojim radnjama prodavati i električne automobile

Podijeli

Nakon uspješne saradnje na razvoju električnog sistema za novi električni automobil kineske kompanije SERES, Huawei će taj novi automobil početi kupcima nuditi i u svojim trgovinama širom Kine, objavljeno je danas na 19. međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju.

„Ova uzbudljiva najava predstavlja presedan i za industriju potrošačke elektronike i za industriju električnih automobila. U budućnosti nećemo više samo nuditi najbolja pametna rješenja za inteligentne automobile kako bi naši partneri razvijali što bolja vozila nego ćemo im i pomoći u prodaji tih automobila kroz našu maloprodajnu mrežu širom Kine”, izjavio je Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Group, prenosi SEEbiz.

Ovom saradnjom Huawei po prvi put uvodi partnera iz automobilske industrije u vlastiti ”1+8+N” ekosistem.

Huawei i SERES zajedno su razvili potpuno novu nadogradnju na električni sistem automobila, čime su značajno doprinijeli povećanju autonomije vožnje i brzini punjenja baterija automobila.

Automobil opremljen novim Huaweijevim DriveONE Three-in-One Electric Drive tehnologijom omogućava duža putovanja, ali istovremeno i vrhunske sportske performanse. Tako novi SERES-ov automobil SF5 kupcima nudi veliku fleksibilnost, od 180 kilometara dometa u potpuno električnom modu za kraće gradske vožnje, do dometa od preko 1000 kilometara u modu za duga putovanja.

Novi sistem nudi ubrzanje do 100 km/h za 4,68 sekundi.

Performanse automobila su dodatno osnažene laganom aluminijskom šasijom te unaprijeđenim prednjim i zadnjim vješanjem. To sve zajedno daje SF5 čudovišnu snagu i snažno ubrzanje, ali ujedno i povećanu stabilnost i napredno savladavanje svih podloga.