Novi direktor Zoran Maksimović

Podijeli

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) je na jučerašnjoj sjednici za direktora izabrao Zorana Maksimovića, saznaje Pobjeda.

On će na toj funkciji zamijeniti Dragana Đurovića, koji je takođe konkurisao za direktorsku poziciju, sa još desetak kandidata.

Ovom odlukom Crna Gora će, prema našim saznanjima, ostati bez važnih funkcija u rukovodećim tijelima Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo (ECAC) i Evropske vazduhoplovne trening organizacije (JAA TO), na kojima se do sada nalazio Đurović, jer ta mjesta nijesu vezana za državu nego za njega.

Đuroviću će takođe bilo prekinuto i predsjedavanje stalnom komisijom, najznačajnijim tijelom uticajnog Eurokontrola iz Brisela.

Prema saznanjima Pobjede, Maksimović je bio kandidat SNP-a. Nezaposlen je i ušao je u 65. godinu života, te će po sili zakona za dvije godine morati ići u penziju.

Vlada je 30. jula razriješila petočlani Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo na čijem je čelu bio Vojin Vlahović, prije isteka mandata i na istoj sjednici izabrala novi u sastavu Dženan Kolić (Demokrate), a za članove Dejana Stojanovića, Tatjanu Perović, Vladislava Vlahovića i Radoja Karadžića.