U aprilu stiže 110 Norvežana: Insititut “Dr Simo Milošević” se priprema za prve goste ove godine

Podijeli

Nakon zimske pauze, Institut „Dr Simo Milošević“ ponovo će otvoriti vrata za goste i pacijente u ponedeljak, 31. januara, nakon što je zatvoren 25. decembra. Prvi inostrani gosti dolaze početkom aprila, a u najavi je 110 Norvežana.

Prema riječima direktora marketing službe Nikole Mračevića, pauza je iskorišćena za sitne popravke i sanacije.

“Prvi pacijenti biće korisnici Fonda zdravstva, koji će sa prijemima početi u ponedeljak, 31. januara. Mislim da će dinamika prijema biti oprezna, s obzirom na epidemiološku situaciju. Poštovaćemo sve mjere, pa ćemo pacijente primati u manjem broju iz dana u dan, tako da bi tokom prve sedmice bilo oko 140 pacijenata, prema nekim planovima”, navodi on.

RT Herceg Novi javlja da je manji broj samoplatežnih pacijenata, korisnika ex-Yu ponude i terapijskih usluga rezervisao smještaj tokom februara. U Institut očekuju i hotelske goste, a sve će zavisiti od epidemiološke situacije, pa i programi Praznika mimoze.

“Prema najavljenoj dinamici prve inostrane goste očekujemo početkom aprila, odnosno Norvežane, Holanđane i ostale inostrane. To su sve najave koje stoje, ali ponavljam, pratićemo epidemiološku situaciju i kasnije ćemo imati neke preciznije informacije”, kazao je Mračević.

Prvi gosti iz Norveške stići će 12. aprila, informiše Mračević. U tom periodu u najavi su dolasci i Holanđana, manji broj Njemaca, a gosti sa ruskog tržišta trebalo bi da počnu sa dolascima u drugoj polovini aprila.

“Kada je riječ o danskom i švedskom tržištu, te goste očekujemo na jesen. Oni neće imati proljećnih grupa, već u periodu septembar-oktobar, s obzirom na epidemiološku situaciju i njihove najave od ranije”, navodi Mračević.

Početak aprila rezervisan je i za otvaranje prve faze Instituta, najavio je Mračević.