Luka Bar Montecargo

Luka Bar i Montecargo se pohvalili rezultatima poslovanja

Podijeli

Državne kompanije Luka Bar i Montecargo pohvalili su se rezultatima poslovanja u prvom kvartalu godine. Barska kompanija istakla je da je ostvarila najbolji rezultat u posljednje dvije decenije, dok iz Montecarga navode da su kompaniju sa ruba stečaja izveli u zonu profita od 205 hiljada eura.

Predsjednik Odbora direktora Montecarga, Miroslav Brajović, kazao je da u ovoj godini kreću sa akcionim planom da zatvore kompletnu neophodnu investiciju na voznim sredstvima.

„Sa tim dovodimo našu željezničku kompaniju u ravnu sa mnogim željezničkim kompanijama u regionu“, naveo je Brajović u saopštenju.

On je rekao da je već završen tender za investicione opravke dvije elektro lokomotive, koje se već nalaze u dvije rumunske kompanije. Ukupna investicija će iznositi blizu 800 hiljada EUR.

„Ništa manje nijesmo ušli u investiciju vagona, koji su već prošli tendersku proceduru. Radi se o oko 132 vagona i investicija će iznositi blizu 900 hiljada eura“, precizirao je Brajović.

Luka Bar je ostvarila kvartalni neto dobitak od 1,34 miliona eura, naveli su iz kompanije.

Ukupni prihodi za navedeni period, kako navode, iznose 4.646.690 eura i veći su za 2.440.239 eura u odnosu na isti period prethodne godine kada su iznosili 2.206.451 eura. Ukupni rashodi iznose 3.368.221 eura i veći su za 41% odnosno za 977.050 eura u odnosu na isti period pethodne godine kada su iznosili 2.391.172 eura.

“Odgovornim odnosom i poslovnom politikom uspješno smo odgovorili izazovima na složenom poslovnom ambijentu ukupnog tržišta, dobrom poslovnom saradnjom sa poslovnim partnerima i odnosem zaposlenih, što je bio primarni cilj na polju razvoja Luke”, saopštili su iz kompanije.

Oni očekuju da se rekordni poslovni rezultat nastavi i u periodu do kraja godine.