City Mall Podgorica

Izraelski BIG želi da preuzme i City Mall

Podijeli

Kompanija BIG CEE, dio izraelske grupe Big Shopping Centers, izrazila je interesovanje za preuzimanje podgoričkog šoping centra City Mall, nakon što su nedavno kupili susjedni Delta City mol, saznaje portal Investitor iz izvora upućenih u taj proces.

Namjera Big-a je da Deltu i City Mall pretvore u jedinstveni šoping park, po uzoru na sličan koji su prije nekoliko godina izgradili u beogradskom naselju Karaburma.

Vlasnik City Malla je podgorička kompanija Čelebić, koja se bavi i izgradnjom i prometom nekretnina.

Ova aspiracija izraelske kompanije je u skladu sa najavama da se neće zaustaviti na Delti, za koju su izdvojili 95 miliona eura. Prema saznanjima Investitora, Big namjerava da, nakon City Malla, preuzme još jedan veliki tržni centar u Podgorici a potom da nastavi investicije u još nekim gradovima Crne Gore, među kojima je i Nikšić.

Tzv. retail parkovi koje BIG planira da gradi u Crnoj Gori su tip tržnih cenatara većinom pozicioniranih van centralnih gradskih zona. U pitanju su uglavnom objekti na jednom nivou, bez podruma i spratova, koji se sastoje iz niza zasebnih lokala spojenih pod krovom u jednu cjelinu a svaki poslovni prostor ima direktni ulaz iz spoljnog okruženja.

Ta cjelina je najčešće u obliku ćiriličnog slova p, koga čine i pristupne saobraćajnice sa parking mjestima i platoom sa zelenim površinama i šetališnim zonama duž ulaza u lokale.

Ako ste propustili:

BIG planira otvaranje šoping parkova u više crnogorskih gradova