Lidl supermarket

Lidl kupio zemljište iza RTCG za više od 10 miliona eura

Podijeli

Kompanija MMS Property Solutions, koja je u međuvremenu preimenovana u Lidl Crna Gora, kupila je urbanističku parcelu broj 3 u zahvatu DUP-a „RTV-Centralne djelatnosti” za 10,82 miliona eura, saznaje portal Investitor.

U pitanju je lokacija iza zgrade Javnog servisa RTCG, poznata kao “rupa Bolići”, koja je godinama tražila investitora.

Direkcija za imovinu je portalu Investitor potvrdila da je zemljište površine 14.430 m2 prodato tadašnjoj kompaniji MMS Property Solutions.

“MMS Property Solutions doo je dostavio ponudu u iznosu od 10.822.500,00 eura koja je prihvaćena kao najpovoljnija, te je shodno uslovima Javnog poziva zaključen ugovor kod notara”, saopšteno je iz Direkcije.

Procijenjena vrijednost parcele iznosila je 7,3 miliona eura, tako da je ponuda Lidla za više od trećine bila iznad tog iznosa.

Druga lokacija za Lidl

Ovo je druga kupovina zemljošta od strane kompanije sa ranijim nazivom MMS Property Solutions. U januaru ove godine objavljeno je da je kompanija za 3,73 miliona eura kupila 13,2 hiljade kvadrata zemljišta nekadašnje fabrike “Radoje Dakić“.

MMS Property Solutions od maja ove godine posluje i zvanično pod imenom Lidl Crna Gora. Čitaj više

Kompanija raspolaže ukupnim kapitalom od 6,5 miliona eura a trenutna osnovna djelatnost je “Kupovina i prodaja vlastitih nekretnina”. Osnivač Lidla Crna Gora je WE-International Zweite GmbH sa sjedištem u Njemačkoj. Isti osnivač pokreće Lidl i u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Ako ste propustili:

Agencija za investicije pomaže Lidlu da dođe u Crnu Goru: Prvi marketi u 2023, jedna od kočnica je administracija