Bemax preuzeo neizgrađeni turistički kompleks kod Budve, vrijedan 10 miliona eura

Podijeli

Turistički kompleks u Lapčićima, čija je gradnja započela 2010. godine, a još nije završena, u potpunosti je preuzeo Bemax od firme Atena Bohor, potvrđeno je Danu iz Bemaxa i Atene Bohor.

U pitanju je turistički kompleks koji se godinama prodaje i čija je vrijednost procijenjena na 10 miliona eura. Odnosno po toj cijeni se prodavao kod nekih agencija za nekretnine. Od nedavno je i na samom objektu navedeno da je na prodaju, sa brojem telefona ispod natpisa.

“Kompanije Bemax i Atena Bohor su kao partneri otpočeli radove na turističkom kompleksu u Lapčićima 2010. godine. Kompleks je bio na prodaju i kako nije bilo moguće prodati kompleks u takvom stanju (nedovršen) onda je kompanija Bemax otkupila od Atene Bohor turistički kompleks i odlučila da završi radove. Kompleks je kupljen putem kompenzacije sa stanovima i poslovnim prostorima koje smo ustupili firmi Atena Bohor u Podgorici i u Budvi, a koje je kompanija Bemax stekla tokom svojeg 15-godišnjeg rada”, naveli su iz Bemaxa.

Istakli su da je u toku priprema projektne dokumentacije za završetak radova.

“Planiramo da otpočnemo sa završnim radovima na jesen tj. od 1. oktobra 2022. godine. Cijenu koštanja preostalih radova nijesmo u mogućnosti da sada preciziramo jer je projekat u fazi izrade a takođe veliki razlog predstavlja nestabilno tržište kada govorimo o cijenama građevinskih materijala i drugih dobara. Nakon završetka radova kompleks će opet biti na prodaju i ukoliko ga ne prodamo ustupićemo ga (iznajmiti) nekom turoperatoru koji će da upravlja kompleksom”, najavili su iz Bemaxa.

Iz Atene Bohor su kazali da usled turbulentnog stanja na tržištu, kako materijala, tako i nepokretnosti, nisu imali dalji interes da nastavbe ulaganja u kompleks u Lapčićima iznad Budve.

“Pa smo kompaniji Bemax, koja je imala namjeru da nastavi izgradnju u novembru prošle godine prodali svoj udio u vlasništvu. Nepokretnosti su prodate Bemaksu za prodajnu cijenu koja je najvećim dijelom zatvorena kompenzacijski za radove, stanove, poslovni prostor, dok je nepunih 25% plaćeno u novcu”, izjavila je za Dan izvršna direktorica firme Ana Labović.

Tokom gradnje kompleksa mediji su pisali da je objekat izgrađen na divlje. Labović tvrdi drugačije.

“Nepokretnosti u naselju Lapčići su izgrađene u svemu u skladu sa zakonom, izdatom građevinskom dozvolom i po svim standardima građenja”, zaključila je Labović.

Comments are closed.