cargo, ship, container, transport, export, import

MSC ulazi na tržište teretnog avio-saobraćaja

Podijeli

Najveća svjetska kompanija za kontejnerski transport, MSC Mediterranean Shipping Company, ima za cilj da uđe na tržište avionskog tereta, započinjući razvoj novog odjeljenja “MSC Air Cargo”.

Prema nedavnoj najavi, MSC Air Cargo je u razvoju nekoliko mjeseci, a nove linije će biti dostupne od početka 2023, nakon isporuke prvog od četiri aviona Boeing 777-200F brenda MSC koje će upravljati Atlas Air, podružnica Atlas Air Worldwide Holdingsa.

“Ovo je naš prvi korak na novom tržištu i planiramo da nastavimo sa istraživanjem ​​različitih puteva za razvoj avio-tereta na način koji nadopunjuje našu osnovnu djelatnost transporta kontejnera”, izjavio je izvršni direktor MSC-a, Soren Toft.

MSC je imenovao Dženi Davel, bivšeg direktora iz Delta Carga, Emirates SkyCargo-a i DHL-a, da razvije svoje poslovanje u avio kargou i da izgradi tim koji će voditi novi sektor MSC-a.

“Sa zadovoljstvom najavljujemo razvoj MSC Air Cargo-a i pozdravljamo Dženi Davel koja će predvoditi ovu uzbudljivu novu ponudu za MSC klijente”, kazao je Toft.

Investitor