Fidija Podgorica

Podgorička Fidija dobila posao vrijedan 2,14 miliona eura

Podijeli

Podgoričko preduzeće Fidija pobijedilo je na tenderu za izgradnju Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti sa Operativnim centrom.

Kako je objavljeno iz Delegacije EU u Crnoj Gori, na tender su stigle tri ponude, a najpovoljnija je bila upravo ponuda Fidije u iznosu od 2,14 miliona eura. Ugovor je, kako javlja eKapija, zaključen 27. septembra.

Javni poziv za izgradnju Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti raspisan je krajem marta i bio je otvoren do 31 maja.

Kako je navedeno, objekat će se graditi u okvoru Kliničkog centra crne Gore u Podgorici. Bruto površina biće oko 1500 m2, i to 372 podzemnih, odnosno 1.135 m2 na nadzemnih površina i pješačkom stazom između objekata. Spratnost obekt biće podrum, prizemlje i dva sprata.

Funkcionalno cijeli objekat će se sastojati od suterena sa magacinom, arhive i tehničkih prostorija. U prizemlju će se nalaziti ambulante, savetovališta i službe održavanja. Prvi i drugi sprat predviđeni su za kabinete za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti pri Operativnom centru za vanredne situacije (EOC).

Iz Vlade je nedavno saopšteno da će za izgradnju Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju KCCG i Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti sa Operativnim centrom za vanredne situacije nedostajati najmanje 2 mil EUR, pa je zaduženo Ministarstvo finansija da navedena finansijska sredstva obezbijediti u kapitalnom budžetu za 2023. i 2024. godinu