Ryanair

Veoma zadovoljni linijama u Podgorici: Ryanair uvodi desetu destinaciju ka Crnoj Gori

Podijeli

Najprometnija avio-kompanija u Evropi, Ryanair, sljedeće godine će dodati šest novih destinacija iz Podgorice i hrvatskog primorja, dok nastavlja da širi svoje poslovanje širom bivše Jugoslavije.

Irska niskobudžetska avio-kompanija planira da poveća frekvenciju postojećih usluga širom regije, piše ExYu Aviation News i dodaje da će Ryanair uvesti svoju desetu destinaciju iz Podgorice, a letovi za Gdanjsk počinju 27. marta.

Usluge na ovoj liniji će se odvijati dva puta sedmično.

Gdanjsk će postati peti poljski grad koji će biti opslužen iz glavnog grada Crne Gore.

“Veoma smo zadovoljni našim operacijama u Podgorici, koje nastavljaju da rade snažno“, navela je irska kompanija.

Najveći dio ljetne ekspanzije Ryanaira u regiji biće usmjeren na hrvatsku obalu uz uvođenje pet novih sezonskih linija.

Avioprevoznik će pokrenuti nove usluge iz svoje ljetne baze u Zadru do Munstera, Rzeszowa i aerodroma Milan Malpensa, kao i od Rijeke do Bergama i od Pule do Katowice.

Avioprevoznik će obnoviti sezonske operacije za Bratislavu, Brindizi, Krf, Malme i Solun, dok letovi između Zagreba i Dortmunda tek treba da budu pušteni u prodaju za sledeće ljeto.

Avioprevoznik je za EX-YU Aviation News rekao da njegova zagrebačka mreža za narednu ljetnu sezonu, koja počinje 26. marta, tek treba da bude finalizirana.

Ryanair je rekao da će dodatne nove linije biti objavljene u narednim sedmicama.

„Za klijente koji žele da rezervišu ranije i da preduprede letnju gužvu, Ryanair, najpouzdanija evropska avio-kompanija, objavila je da je njena mreža za ljeto 2023. sada na rasprodaji, nudeći korisnicima najniže cijene u svom nenadmašnom izboru od 2.500 ruta do sunčanih žarišta i živahne city break destinacije širom Evrope, sa još uzbudljivijim rutama koje će biti objavljene tokom narednih nedelja”, rekao je prevoznik.

Avio-kompanija je takođe povećala frekvenciju na odabranim linijama, kao što je sezonska linija Niš – Krf, koja će saobraćati tri puta sedmično.